Güncel Haberler

GM Öngören, Tofaş’ın Hedeflerine Dair Açıklamalarda Bulundu

Eleme turunda Niners Chemnitz’i geçen Tofaş, ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek 5 takımdan biri olmayı başarmıştı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin başlamasına sayılı günler kala Tofaş‘ın tecrübeli GM’i Tolga Öngören kulübün hedeflerine dair açıklamalarda bulundu:

Tek maçlık karar karşılaşmaları her zaman zordur. Sezon başı olması ekstra zorluk getirdi. Her takım için böyleydi. Biz geçen sezon ligde playofflara giremediğimiz için Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde eleme turunu oynamak zorunda kaldık. Aslında yarı finalde oynadığımız Rumen takımı da iyiydi. Onları yendik ama gerçekten iyi bir takımlardı. Tabi bizim bir hadikapımız da hem başantrenörümüz yeni hem de 7 tane yeni oyuncumuz var. Bunun yanında Berke Büyüktuncel 18 yaşında kendisi ve takımımızın önemli bir parçası oldu. Geçen sene çok az oynuyordu ama şu an ilk 5 oyuncularından. Dolayısıyla onunla birlikte 8 tane yeni oyuncuyla, yeni bir ekiple başladığımız sezonda erkenden oynamak zorunda kaldığımız iki tane karar maçı oldu. Kazanmamız çok güzeldi. Dün akşamki maçı daha rahat kazanabilirdik. Maç 12, 14 sayı farklara geldiğinde hata yapmasak belki maç biraz daha erken kopabilirdi ama bence 10 sayı geriye düştüğümüz üçüncü periyodun ardından takımın gösterdiği direnç ve iyi oynamaları bizim için iyi bir işaretti. Şu an gruplardaki rakiplerimizle daha zorlu bir mücadeleye gireceğiz onu bekliyoruz.

Murcia iyi bir takıma sahip. Onlar da yeni bir takım kurdular. İlk maçımızda da onlarla deplasmanda oynayacağız. Bence grubun iddialı takımlarından bir tanesi. Strasbourg geçen seneden iyi tanıdığımız bir takım. Geçen sene de onlarla aynı gruptaydık ve iki kere yenmiştiki, hem içeride hem de dışarıda. İyi bir takım, dikkat etmek gerekiyor. Finlandiya Milli Takımı’nın koçu orada görev yapıyor. Oldukça da başarılı bir ekip. Falco da Macar ekibi. Geçen sene çok başarılı oldular. Local oyuncuları çok fazla. Gerek deplasmanda gerek iç sahada dikkat edilmesi gereken bir takım. Bu sene Basketbol Şampiyonlar Ligi geçen sezonun üstüne koydu. Daha kuvvetli, daha iddialı takımlar var. EuroLeague’in arkasına yerleşti diyebilirim. Dolayısıyla biz tabi burada grupta lider çıkmak isteriz ama ilk etapta mutlaka gruptan çıkmak istiyoruz. Daha sonra ligin gelişimine göre geçen sene çok az farkla kaybettiğimiz Final Four biletini bu sene almak istiyoruz.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyoruz. Biz Koraç Kupası’nın çok iddialı olduğu yıllarda Aris ile final oynayıp kaybetmiştik. Dolayısıyla kulübümüze, Türkiye’ye bir Avrupa Kupası getirmek en büyük hedefimiz olacak. Bunun peşinde koşuyoruz. Mutlaka bir gün bunu yakalayacağız.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …