Güncel Haberler

Furkan, Sixers’ın Medya Gününde Açıklamalarda Bulundu

Ülkemizi NBA‘de Philadelphia 76ers forması ile temsil eden milli oyuncumuz Furkan Korkmaz, kulübünün düzenlediği medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

NBA’de 6. sezonuna girmeye hazırlanan ve milli takımdaki maceranın kendisine tecrübe kattığını belirten 25 yaşındaki oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Milli takım macerası ve antrenman kamplarıyla dolu uzun bir yaz dönemi oldu. Tecrübe kazanmam benim için oldukça önemliydi. Fakat milli takıma katılana kadar yaptığım çalışmalarda top hakimiyetimin üzerine gittim. Yeniden şut ritmimi yakalamaya çalıştım çünkü geçen sezon benim adıma biraz karmaşık geçmişti. İniş ve çıkışlarım olmuştu, bu yüzden zihnimi ve vücudumu tazeledim. Fiziğime yönelik çalışmalar gerçekleştirdim. Özetle, tek bir noktaya odaklanmadım. Oyunun sadece şut sokmaktan ibaret olduğunu düşünmüyorum, aynı zaman doğru kararları vermen gerek. Takım arkadaşlarına farklı yollardan yardım edebilmelisin. Genel olarak benim için iyi bir yazdı.”

“Geçen sezon All-Star arasında sinir zedelenmesi yaşadım. Bu da parmak hassasiyetimde ufak kayıplara yol açtı. Sonrasında ritmimi kaybettim ve şut mekaniklerimde küçük değişimler oldu. Topu hissediyordum ama tam olarak ne olduğunu ifade edemezdim. Yaz dönemi boyunca bunun üzerine gitmek için yeterli fırsata sahip oldum. İki aylık rehabilitasyon sürecinden geçtim ve şu an çok daha iyi hissediyorum. Çıkıp oynamak için sabırsızlanıyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …