Güncel Haberler

Koç Collet, İtalya Galibiyetini Değerlendirdi

2022 FIBA EuroBasket çeyrek final maçında İtalya’yı uzatma sonunda 93-85’lik skorla yenen Fransa adını yarı finale yazdırdı.

Fransa’nın tecrübeli koçu Vincent Collet karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu:

Maça gayet iyi başladık. Savunmada göstermek istediğimiz performansı sergiledik. Kolay şut imkanı vermedik fakat ne yazık ki ilk yarıda yine çok fazla top kaybı yaptık. Bu da İtalya’ya maçta kalma imkanı sundu. Üçüncü çeyrekte her şey tamamıyla farklıydı. Savunmamız düştü, topa aynı şekilde baskı kuramadık. Agresifliğimiz düştü. Son çeyrekte durum değişti. Pozisyon pozisyon oynamaya başladık, bu şekilde geri döndük. Cumartesi günü ile aynı değildi. Cumartesi günü mucizeydi. Bu gece son saniyeden önce dönmeyi başardık.

Çok fazla hata yapıyoruz, zaman zaman rakiplere yardımcı oluyoruz fakat benim takımımdan alamayacağınız şey kararlılıktır. Kötü bir durumda olsak da savaşmaya devam ediyoruz.

Daha iyi oynamamız gerektiğini biliyoruz. Hayatta kalmayı başardık. Cuma günü yarı finalde güçlü bir rakiple oynayacağız. Muhtemelen grupta oynadığımız takım olacak ancak maç oynansın ve görelim. Ne olursa olsun zor bir maç olacak. Sadece koç ekibimiz değil, oyuncularımız da biliyor ki altın madalya için daha iyi olmalıyız. Geçtiğimiz maçlardaki gibi oynarsak kazanamayız ancak bir şansımız var. Bu şansı hak ettik, bu gece kazanarak bu şansı yarattık. Bir sonraki maça hazırlanmak için iki günümüz var. Daha iyi bir maç çıkarmaya çalışacağız. Kendimize en iyi maçımızı oynamamız için bir şans yarattık. Litvanya maçında çok iyiydik ancak şimdi seviyeyi yükseltmemiz gerekiyor ve bunun için zamanımız var.

Pozzecco ne söylemek isterse söyleyebilir. Ben ise iyi oynayan birçok takım görüyorum. Dün gece Yunanistan-Almanya maçındaydım ve Almanya’dan çok etkilendim. Onun dışında da Finlandiya gibi çok iyi oynayan takımlar vardı. İtalya da iyi oynadı. Son iki maçta daha da iyiydiler.

İtalya’nın uzunları sahayı çok iyi genişletiyor. Sırbistan’da özellikle Jokic için bu büyük bir problemdi. Sırbistan çok iyi rotasyon yapmıştı ancak İtalya topu iyi dolaştırmayı başarmıştı. Bizim amacımız bu kadar rotasyon yapmak yerine ters eşleşmeleri göze alıp adam değiştirmekti. Topla içeriye girdiklerinde çok fazla reaksiyon vermek istemiyorduk. İtalya üçlüklerle yaşıyor, bu yüzden onlara çok fırsat vermek istemedik fakat bunu yapmak da zor çünkü özel bir oyunları var. Çok iyi, yüksek seviyede oynadılar. Bunu söylemem gerekiyor.

Tarpey çok önemli çünkü diğer oyuncuların yapamadığı şeyleri yapabiliyor. Her şeyi yapıyor, ribaund alıyor, top çeliyor, top çalıyor, savunma yapıyor, topsuz oyunda hareketli… Hücum dengemiz için iyi iş yapıyor. Bu yüzden çağırdık. Kamp başladığında ben bile bu kadar önemli olacağını tahmin etmiyordum. Ben de sizinle beraber keşfettim. Şu anda takımın liderlerinden biri. Bunu skor üreterek değil, takımın ne ihtiyacı varsa yaparak başarıyor.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Heurtel, Federasyon ile Anlaşmasını Bozdu ve Zenit ile İmzaladı!

Euroleague ve Liga Endesa’nın güçlü ekiplerinden Barcelona ile Real Madrid’in sorunlu şekilde ayrılan, yaz dönemiminin …