Güncel Haberler

Euroleague’in Yeni Patronu Bodiroga Oluyor!

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni başkanı 14 Eylül’de kulüpler arasında yapılan son toplantının ardından resmi olarak açıklanacak!

Bertomeu’nun görevinden ayrılmasının ardından Sırp basketbol efsanesi Dejan Bodiroga, 14 Eylül’de resmi olarak Euroleague’in başınca geçecek. Kulüpler bu son toplantıda Bodiroga’nın başkanlık rolünü onaylamak için görüşlerini bildirecekler. Marshall Glickman da geçici olarak CEO görevine atanacak.

İspanyol kulüpleri halen bu hamleleri desteklemiyor olsalar da çoğunluğun verdiği karara uymak zorundalar. Nitekim Bodiroga kulüplerle birlikte tüm parçaların aynı vizyona sahip olması gerekliliği konusundaki görüşmelerine başladı.

Bu yeni oluşumda Glickman daha çok ligin işleyişine odaklanacakken, Bodiroga ise ligin iletişim tarafına ve gelecekteki büyüme strajesine zaman ayıracak.

49 yaşındaki Bodiroga sahada olduğu dönem Avrupa basketbolunun simge isimlerdinden biriydi, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olduğu bir kariyeri geride bırakırken bugüne kadar yöneticilik anlamında da tecrübe sağlamıştı. 2007 Haziran ayında Virtus Roma’nın genel menajeri olan Bodiroga, 2009 Haziran ayına kadar görevine devam etti. Bodiroga, 2011-2015 yılları arasında ise Sırbistan Basketbol Federasyonu’nun Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014 yılında ise FIBA Avrupa Rekabet Komisyonu Başkanı görevine getirilmişti. Bodiroga, güncel olarak bu pozisyondaki görevine de devam etmiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …