Güncel Haberler

Polonya, Ukrayna’yı Yenip 25 Yıl Sonra Çeyrek Finale Adını Yazdırdı!

2022 FIBA EuroBasket‘de Berlin’de oynanan son 16 eleme maçında Polonya, denk rakibi Ukrayna‘yı 86-94’lük skorla geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

25 yıl sonra bu başarıya imza atan Polonya’nın rakibi son şampiyon Slovenya olacak.

Polonya’da Mateusz Ponitka 22 sayı, 9 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken, A.J. Slaughter 24 sayı, 4-9 3sayı, 5 ribaund, 4 asist, Aleksander Balcerowski 14 sayı, 3 ribaund ve Michal Sokolowski 13 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Ukrayna cephesinde ise Vyacheslav Bobrov 15 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund ile en skorer isim olurken, Issuf Sanon 13 sayı, 8 asist, Artem Pustovyi 13 sayı, 6-6 2sayı, 2 ribaund, Svi Mykhailiuk 12 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ve Ivan Tkachenko 10 sayı, 2 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …