Güncel Haberler

Koç Ataman, EuroBasket’i ve Milli Takımın Geleceğini Değerlendirdi

2022 FIBA EuroBasket son 16 turunda A Milli Basketbol Takımımız, Fransa karşısında son 12 saniyesine önde girdiği maçı uzatmada kaybetti ve turnuvaya erken veda etti.

Yurda dönen Ay-yıldızlılar’da başantrenör Ergin Ataman, Fransa maçı ve milli takımın geleceği hakkında Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman’ın sözleri şu şekilde:

Doğal olarak moralimiz çok bozuk. Bu şekilde kaybetmek bizi gerçekten çok üzdü. Grup etabındaki liderlik maçında da İspanya’ya son topta kaybettik. Fransa’nın favori çıktığı maçta özellikle ikinci yarıda müthiş bir mücadele gösterdik. Bence Türkiye’nin hepsiyle gurur duyması gerekiyor. Ama bazen kısmet gerekiyor, basketbol enteresan bir oyun. Kazandık, büyük bir hedefe ulaştık dediğimiz anda olmayacak şeyler oluyor 12 saniye içinde. Yapacak bir şey yok. Bu takım 24 yaş ortalaması olan ve gelecek vadeden bir takım. Her ne kadar bu şampiyonada hedefe ulaşamadıysa da önümüzdeki dönemde başarılı olacağının sinyalini verdi. Bu takım kendini geliştirecek bu takım ama üzgünüz, belki beklenmedik yerlere gelebilirdik. Hayalim olan noktaya ulaşmaya çok yakındık ama olmadı.

Uzun bir dönem milli takım yok. Herkes kendi takımlarına gidecek. NBA oyuncuları zaten sezon içerisindeki milli maçlarda olmayacaklar. EuroLeague oyuncularının bazıları oynayamayacaklar. Önümüzdeki Dünya Kupası eleme maçları var. Ondan sonra durumu değerlendireceğiz. Bu takımın hedefi bir sonraki Avrupa Şampiyonası olur diye düşünüyorum. Üç yaş daha almış, daha fazla tecrübe kazanmış ve eksiklerini gidermiş olan bir takım haline gelecek.

Önümüzdeki dönemde Türk basketboluyla ilgili yapılması gerekenleri hep birlikte TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Bakanlığımızla birlikte değerlendireceğiz. Özellikle 18 yaş altı kategorilerde çok başarılı ve istikbal vadeden gençler var. Eğer onları bu takıma entegre edebilirsek önümüzdeki 3-5 yılda Avrupa’da herkesin gurur duyacağı bir milli takım izlettirmeye devam ederiz.

AA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …