Güncel Haberler

İspanya, Litvanya’yı Uzatmada Yenip Çeyrek Finale Çıktı ve Rekor Kırdı! (Brown yıldızlaştı)

2022 FIBA EuroBasket‘de Berlin’de oynana son 16 eleme maçında İspanya denk rakibi Litvanya‘yı Brown’un etkili oyunu eşliğinde uzatma sonunda 102-94’lük skorla çeyrek finale yükselen ekip oldu, Finlandiya – Hırvatistan maçının galibi ile eşleşecekler.

Bu sonuçla İspanya Eurobasket’te üst üste tam 21. kez çeyrek final biletini kaparak daha önce Sovyetler Birliği’ne ait olan rekoru (20) kırdı. Ayrıca İspanyollar’ın 2001’den bu yana düzenlenen tüm FIBA turnuvalarında (Eurobasket, Dünya Kupası, Olimpiyatlar) son sekiz takım arasına kalmayı başardığının da altını çizelim! Tarihlerinin en tecrübesiz hatta kimilerine göre en zayıf takımlarından biri ile geldikleri söylenen turnuvada bile geleneklerini sürdürmeleri büyük başarı, tabiki koç Scariolo’yu da ayakta alkışlamak lazım!

İspanya’da turnuva öncesi devşirilen Lorenzo Brown beklentileri karşıladı ve 28 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile galibiyetin yıldızı oldu. Willy Hernangomez 21 sayı, 8 ribaund, 2 asist, Rudy Fernandez 13 sayı, 3-6 3sayıı, 3 ribaund ve Juancho Hernangomez 13 sayı, 4 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Litvanya cephesinde ise Mindaugas Kuzminskas 18 sayı, 4-9 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, maçı uzatmaya götüren isim Ignas Brazdeikis 17 sayı, 3-6 3sayı, 7 ribaund, 2 asist, Domantas Sabonis 15 sayı, 9 ribaund, Lukas Lekavicius 15 sayı ve Rokas Jokubaitis 13 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

U19 Dünya Kupası: Milliler, İspanya Karşısında Varlık Gösteremedi…

Macaristan’da düzenlenen 2023 FIBA U19 Dünya Kupası yarı final maçında Türkiye, güçlü rakibi İspanya karşısında …