Güncel Haberler

Koç Ataman, Belçika Galibiyetinin Ardından Konuştu

2022 FIBA EuroBasket‘te Tiflis’te oynana A grubu 4. maçında A Milli Takımımız, rakibi Belçika’yı 63-78 gibi net bir skorla yendi.

Karşılaşmanın ardından koç Ergin Ataman basın toplantısına katıldı.

Maça konsantrasyonumuzun en üst seviyesinde başladık. Savunmada şu ana kadar bu turnuvadaki en iyi performansımızdı, özellikle de ilk çeyrekte. Son günlerde yaşananlar herkese harika bir takım olduğumuzu göstermek için ekstra motivasyon ve enerji verdi.

İkinci çeyrekte benç oyuncularının da girmesiyle savunmamız biraz düştü, 24 sayı imkanı tanıdık. Bu tarz bir maç için bu sayı çok fazla. Bu durum belki de bizim için daha iyi oldu, üçüncü çeyreğe de aynı konsantrasyonla başladık. Bugün uzunlarımızı, Sertaç Şanlı ve Alperen Şengün’ü beraber kullandık. Fiziksel savunmamızın dozunu arttırdık. Hücumda ise üç gün önce sakatlanan ancak şu an iyi durumda olan Furkan Korkmaz’ı iyi kullandık. Alperen’i de alçak post’ta çok iyi kullandık. Bizim için güzel bir galibiyetti. Şu anda %99 ihtimalle bir üst tura çıktık. Sıralamalar için yarınki maçı bekleyeceğiz.

Eurohoops

Ataman, Gürcistan maçında yaşanan kural hatası ve bu konuya yönelik FIBA’nın açıklamalarını değerlendirdi:

Dün antrenmandan sonra bu konuda konuştum. Tekrar yorum yapmak istemiyorum. FIBA, Litvanya – Almanya maçı hakkında da bazı kararlar aldı. Saha içinde hakemler birçok hata yapıyor. Şu anda her şey sorgulanabilir. Kuralları neden yazıyorsunuz? Neden şikayette bulunuyoruz? Anladık ki hiçbir şey için şikayette bulunamayacağız. Maçı 35 dakika mı oynadınız? Tamam. Hakemler bir basketi saymadı mı? Tamam. Her şeyi sahada göstereceğiz. Bugün potansiyelimizi gösterdik. Almanya’da, FIBA’nın merkezinde herkes bizim potansiyelimizi görecek.

Eurohoops

Milli Takımımız, A Grubu’ndaki son mücadelesinde 7 Eylül Çarşamba günü TSİ 14.30’da İspanya ile karşılaşacak. Ataman, mücadeleyi değerlendirdi:

İspanya maçı güzel bir maç olacak. İyi bir kadroları, Scariolo gibi iyi bir koçları var. Nasıl oynamaları gerektiğini biliyorlar. Fiziksel bir takımlar. Almanya öncesi İspanya ile oynamak bizim için iyi olacak. Sıralamalar için de büyük önem arz edecek. Takımıma olan güvenim sonsuz. Bu felsefeyle oynadığımız sürece herkesle oynayabiliriz. Bugün bunu gösterdik, yarın hücumda daha da iyi olacağımızı umuyorum. Bugün topu çok iyi dolaştırdıktan sonra bazı boş şutlar kaçırdık. O şutlar da girmeye başladığında bu turnuvadaki en iyi takımlardan biri olacağız.

Eurohoops

Melih Mahmutoğlu bugün Belçika karşısında yedi dakika sahada kaldı. Ergin Ataman, bunun sebebinin sakatlık olmadığını söyledi:

“Bu koç kararıydı.”

Ergin Ataman, Almanya’da düzenlenecek Son 16 Turu öncesi birçok Türk’ün yaşadığı Berlin şehri hakkında konuştu.

Berlin, bizim şehirlerimizden, Türk şehirlerinden biri. Orada yaşayan 3-4 milyon Türk insanı var. Hazır olacaklardır. Tabii ki sıralamaları takip etmeleri gerekecek. İlk maçı 10 Eylül’de oynayacağız. Onlara imdiden bilet almaları için çağrıda bulunuyorum. Berlin’de ev sahibi olacağız.”

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …