Güncel Haberler

Ömer Onan, Gürcistan Maçında ve Sonrasında Yaşanan Olaylara Dair Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket‘de mücadele eden A Erkek Milli Takımımız‘ın Tiflis Arena’da gerçekleştirdiği antrenman sonrasında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, değerlendirmelerde bulundu.

Maçtan sonra FIBA yetkilileriyle konuştuk. FIBA Avrupa İcra Direktörü Kamil Novak dönecekti ama dönmedi ve kendisi burada. 2-3 tane ayrı ayrı skandal diye nitelendirebileceğimiz iş var. Hidayet Başkan ile FIBA Genel Sekreteri Andreas (Zagklis) konuşmuşlar. Onlar da mahcup durumdalar. Biz bu mahcubiyeti gördük. En önemlisi bu çocukların güvenliklerinin sağlanması. Eğer sağlanamazsa bizim burada yerimiz yok. Bununla alakalı güvenlik bugün yapılan antrenmanlarda arttırıldı. Her yerde görevliler var. FIBA bu konuda bir hamle yapıyor.

Şimdi bizim için önemli olan bir itirazımız var. FIBA’nın kendi regülasyonu çok açık ve net. Bunun sonucu kural hatası, çok net. Bunu da herkes biliyor. Nasıl karar alacaklar ona da bakacağız. Hala bizim bugün duyduğumuz kadarıyla FIBA’nın eline soyunma odasındaki kamera görüntüleri gelmemiş. Muhtemelen de görüntüler ya bozuk ya da kesik olacak. Ama şu bir gerçek; Furkan’a ve kondisyonerimize bir saldırı oldu. Bakın şu olur; iki tane atılan oyuncu koridorda karşılaşır o ayrı. Ama benchten oyuncu içeriye koşarak Furkan’a saldırıyor ve bizim Eren kendini araya koyarak yerde tekmelendi. Bunlar gerçek. Bunlarla ilgili FIBA’nın elinti görüntü olur olmaz ama biz tarihi bir ceza vermesini bekliyoruz. Bunun da takipçisiyiz.

Bir tekrar olacaksa ayın 8’inde olur. Şunu söyleyeceğim, bazen 1 saniye ya da salise konuşuluyor. Ama 22 saniye yok. Geçmişe bakıyorsun böyle bir şey yok. 1-2 saniye olur ama bu FIBA adına ciddi bir skandal. Avrupa Şampiyonası’nda oynanan bir maç ama saha komiserinden tutun masada oturan kimsenin fark etmemesi üzücü. Avrupa Genel Sekreteri burada kalıyor ve çok üzgün olduğunu anlatıyor. Şunu da söylemem lazım. FIBA’nın Avrupa Başkanı bir Türk; Turgay Demirel. Şu da üzücü. Tamam beni ve Hidayet Başkanı aramasın. Ama hocayı ya da Furkan’ı arar… Yerde tekmelenen bizim kondisyonerimiz Eren’i arar. Bu çocuklar bunu yaşamışlar, saldırı yaşamışlar. Bizi geçtim insan bir arar o da yok. Bu da üzücü. Maçın sonunda polis olaylarını Büyükelçilikle konuştuk. Onlar da Dışişleri Bakanlığımızla görüşecekler, çok büyük olayların etrafından döndük. O kargaşada biri birine vursa kıyamet kopardı. Biz FIBA’nın kararını bekliyoruz. Güvenlikle alakalı çok ciddi garantiler verildi. Bundan sonra da bakacağız.

Güvenlik kameralarındaki görüntüler gelir ve bunlardan sonra bir ceza olması şart. İki atılan oyuncunun ortada karşılaştığı bir şey değil bu. 3 tane oyuncunun içeriye girip soyunma odasına gelip hem oyuncumuzu hem kondisyonerimizi darp etmesi var. İki tanesi gelip de maça devam ediyorlar. Yerlerinde oturuyorlar. Biz de tecrübeliyiz. FIBA bunu geçiştiremez. Görüntü yoksa da FIBA’nın yaptırımı olması lazım. Kameralar çalışmıyorsa, bir saldırıda güvenlik önlemi alınmıyorsa bizim burada olmamızın bir gereği yok. Bununla ilgili çok ciddi garantiler verildi. Ama maçın tekrar olup olmayacağı belli değil, eğer görüntü yok ya da silindiyse bunun ağır bir yaptırımının olması lazım.

Shengelia sakat ama birinin akreditasyonunu almış. Takım, akreditasyon haklarından birini ona vermiş. Diğer taraftan da geliyorlar ‘Biz özür dileyelim’ diyorlar. Bu durum FIBA’nın şerefi. Biz buraya FIBA güvencesiyle geliyoruz. Bu FIBA’nın namus borcu.

TBF

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …