Güncel Haberler

Kaptan Mahmutoğlu, Gürcistan Maçında Yaşanan Olaylara Dair Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket‘de mücadele eden A Erkek Milli Takımımız‘ın Tiflis Arena’da gerçekleştirdiği antrenman sonrasında kaptan Melih Mahmutoğlu değerlendirmelerde bulundu.

FIBA’nın düzenlemiş olduğu Avrupa Şampiyonası’nda arka arkaya zorlu maçlar oynuyoruz. İki maç kazandık. Ev sahibi Gürcistan ile çekişmeli bir maç oynadık. Kazanabileceğimiz durumlar da vardı. İki uzatma sonunda kaybettik. Hiçbir şey bitmedi. İki maçı kazanırsak grubumuzdan lider de çıkabiliriz. Bazı üzücü durumlar oldu. Senelerdir basketbol oynuyorum, maç içinde çok olay gördüm. Ancak bunlar maç içinde kalır. Zaten hakem de iki oyuncuyu cezalandırdı. Ama sonrasında olan olaylar çirkinleşti. Bunu yapan oyuncu, geçtiğimiz yıllarda yine aynı hareketleri bizim takımımıza da yapmıştı. Ama onun cevabını sahada vermiştik, bizden özür dilemişti. Şimdi kendi evinde bizim soyunma odasının önüne diğer oyuncularla gelip Furkan’a, kondisyonerimize ve diyetisyenimize saldırması çok çirkin. Bu oyuncu EuroLeague oyuncu birliği başkanlarından. Bu olayı başka ülkede yapabilecek mi onu da bekliyorum. Kendi evi olmayan bir yerde aynı hareketleri yapmasını bekliyorum. Sezon uzun. Başka yerlerde de maçlar olacak. Bu çok çirkin bir hareket. Ben bunu hayatımda hiç görmedim, duymadım… Diğer oyuncu arkadaşlarımla da konuşuyorum. Ne oyuncu, ne kaptan, ne federasyon, ne de ülke olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Gerçekten böyle bir şeyi hak etmiyoruz. Tabii ki sahada gerginlikler olacaktır. Soyuma odasına kadar gelip saldırdılar. Demek güçleri ve delikanlılıkları bu kadarmış. Bunu başka yerde yapabilirler mi hiç zannetmiyorum. Bu bizi daha da birleştirdi. Gürcistan karşısında maç kaybettikten sonra bazı insanların söylemlerine cevabımız olacaktır. Ben bu takımın kaptanı olduğum için gururluyum. Çünkü 12 oyuncu da sonuna kadar savaşıyor. Sporun içinde hatalar da var. Böyle böyle gelişiyoruz. Hala lider çıkacak gücümüz ve inancımız var. Bu durum bizi kuvvetlendirecek. Ama o arkadaş emin olsun. Biz bu olayı unutmayacağız. İşin içinde FIBA olunca bir şey beklemiyoruz. Ama burada net bir ihlal var. İtirazda bulunduk. FIBA tarafından organizasyonun nasıl ciddiyetsizlikle gittiği ortada. Slovenya taksiyle maça gidiyor. Biz sporcuların artık bu konuda elinden bir şey gelmez. Dünkü olayı şimdilik unuttuk düşüncemiz Belçika ve İspanya maçı.

TBF

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …