Güncel Haberler

FIBA, Litvanya’nın Almanya Maçı İtirazını Reddetti!

2022 FIBA EuroBasket‘de Köln’de oynanan B grubu 3. maçında Litvanya, ev sahibi Almanya karşısında iki uzatma sonunda 107-109’luk skorla kaybetmişti.

Maçın ardından Litvanya Basketbol Federasyonu, karşılaşmada kural hatası olduğunu belirtmiş ve itiraz etmişti. Üçüncü çeyreğin sonunda hakemlerin teknik faulden hakettikleri serbest atışı attırmadıkları gerekçesiyle maçın tekrar edilmesini talep etmiş, FIBA’ya resmi itirazını iletmişti.

FIBA ise maçın oynandığı gecenin ilerleyen saatlerinde bir açıklama yayınladı ve itirazın reddedildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada Litvanya milli takımı üçüncü çeyreğin bitimine 1:26 kala Almanya Takımına verilen teknik faulün ardından hak edilmiş bir serbest atış verilmediği için itirazda bulunduğu ifade edilirken itirazın karşılaşma sonrasında itirazlar için belirlenen 60 dakikalık sürenin ardından yapıldığı ve bu nedenle kabul edilemeyeceği ifade edildi. Ayrıca yapılan açıklamada itirazın zamanında yapılmış olması durumunda bile başvuru çerçevesine uymadığı için yine kabul edilemeyeceği de ifade edildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımlarının 2022 Yılı Karnesi Parmak Issırtıyor!

İspanya basketbolu kuşkusuz altın çağını yaşıyor. Avrupa’nın ekol ülkelerinden biri olan İspanya, sadece A takım …