Güncel Haberler

Fransa, Fournier’in Resitali ile Son Çeyrekte Geriden Gelip Litvanya’yı Devirdi

2022 FIBA EuroBasket‘de Köln’de oynanan B grubu 2. maçında Fransa, güçlü rakibi Litvanya‘yı son çeyrekte Fournier liderliğinde geriden gelerek 73-77’lik skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Fransa 2. maçında ilk galibiyetini alırken, Litvanya yine galibiyetle tanışamadı.

Fransa’da Evan Fournier 27 sayı, 4-12 3sayı, 5 ribaund, 3 asist ile adeta tek başına maçı kazanan isim oldu. Onun dışında başka çift haneli üretim yapan isim olmazken, Guerschon Yabusele 9 sayı, 5 ribaund ve Terry Tarpey 8 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ile diğer önemli katkılar veren isimlerdi.

Litvanya cephesinde ise Jonas Valanciunas 15 sayı, 8 ribaund, Rokas Jokubaitis 14 sayı, 4 ribaund, 5 asist, Marius Grigonis 13 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Ignas Brazdeikis 12 sayı, 3 ribaund ile direnen başlıca isimler olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa’nın Dünya Kupası Elemeleri Aday Kadrosu Açıklandı (Wembanyama yerini aldı)

Kasım ayında oynanacak 2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. tur K grubu maçları öncesi …