Güncel Haberler

RESMİ: Milano, Beklenen Voigtmann Hamlesini Duyurdu (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olimpia Milano, kadrosuna önemli bir uzun takviyesi yaptı.

İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu, geçen sezon CSKA Moskova ile izlediğimiz ve halihazırda EuroBasket’de Almanya milli takımının formasını giyen Johannes Voigtmann ile 2 yıllık kontrat imzalandığını açıkladı.

29 yaşındaki Alman uzun, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası CSKA’dan Şubat ayında ayrılmış, maçlara çıkmamıştı. O döneme kadar bu sezon Euroleague’de 20 maçta ortalama 21.8 dakika süre alırken 8.5 sayı, %40.0 3sayı, 4.0 ribaund, 2.1 asist ve VTB’de ise 9 maçta ortalama 18.6 dakika sahada kalırken 8.4 sayı, 5.4 ribaund, 1.4 asist ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Koç Messina bu sezon uzun rotasyonundan bir türlü istediği verimi alamadı. Mitoglou’nun önce sakatlığı sonrasında doping mevzusu, Tarczewski’den neredeyse hiç katkı alınamaması, Melli’nin play-off’da sakatlanması ve Hines’ın ilerleyen yaşıyla artık 5 numarada yükü tek başına taşıyaması İtalyan ekibinin haklı olarak pota altında birden fazla takviye yapmasını gerektiyor eğer gelecek sezon yeniden Final Four hedefi ile yola çıkmak istiyorlarsa.

Dış şut tehditi olan ve 4 numarada kullanmak için takımın bünyesine ekledikleri Mitoglou, Melli, Datome gibi isimlerden de sakatlıkların etkisiyle çok az verim alabildiler bu sezon. Bu eksiği giderebilmek için Avrupalı oyuncular arasında en doğru hamlelerden biri de kuşkusuz Voigtmann olacaktır. Alman uzun yay gerisinden neredeyse bir guard gibi yüksek yüzdeyle oynayan bir uzun ayrıca hücumda yüzü dönük silahlarının bulunmasıyla kısa beşlerde koç Messina’nın sisteminde 5 numarada da tıpkı Melli gibi can yakacak bir isim olur.

Bu eklemeyle beraber koç Messia’nın elinde geçen sezon olmadığı kadar yüksek çeşitlilikte bir 4-5 rotasyonu olacak. Datome 3-4, Melli 4-5, Thomas sabit 4, Hines sabit 5, Davies sabit 5 ve Voigtmann da 4-5 oynayabilecek. Dolayısıyla Voigtmann da özellikle dış şut tehditi ile beraber Thomas gibi hücumlara derinli getirecek, saha yerleşimini Milano adına farklı seviyelere taşıyabilecek bir isim. Tabi Voigtmann sahadayken yanında Hines, Thomas, Davies üçlüsünden birinin olması ribaudnlar ve savunmadaki sertlik zaaflarını kapatmak adına önemli olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …