Güncel Haberler

Koç Ataman, Bulgaristan Maçı ve Furkan’ın Durumu Hakkında Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket A grubunda Tiflis’te oynadığı ilk maçta Karadağ’ı 72-68 ile geçen A Milli Takımımız, ikinci maçına hazırlanıyor.

3 Eylül Cumartesi günü Bulgaristan ile karşılaşacak olan milli takımımızda koç Ergin Ataman önemli açıklamalarda bulundu:

Kötü oynadığımız bir günde maçı kazanmak çok önemliydi. Keza turnuvaya baktığınız zaman sürpriz sonuçlar olabiliyor. Dün burada Belçika, ev sahibi Gürcistan’ı yendi. Bizim çapraz grubumuzda Almanya şampiyonanın en büyük favorilerinden Fransa’yı yendi. Onun için galibiyetle başlamak çok önemli.

Hedefimiz büyük, bunun için de hatalarımızı en aza indirmemiz lazım. Takımımın iyi oynadığını görmek istiyorum. Hem hücum hem savunmada daha akışkan görmek istiyorum. Turnuvanın ilk gününün vermiş olduğu heyecan da olabilir. Biraz konsantrasyon eksikliği de olabilir. Atmosfer burada çok kötü. Gürcistan maçı dışında seyirci olmuyor. Buna rağmen galibiyetle başladık. Yarınki maç yine çok önemli olacak.

Kağıt üstünde takımları zayıf ya da kuvvetli olarak değerlendirmemek lazım. Bulgaristan takımında yakından tanıdığımız Vezenkov, çok kaliteli bir oyuncu. Avrupa Ligi’nde sezonun en iyi 5’inde olan bir oyuncu. Dee Bost, bu sezon Galatasaray‘da müthiş bir oyun ortaya koydu. Bunlar en önemli oyuncuları ama Bulgaristan, dış şutları iyi olan ve savunmayı yumuşak tuttuğunuz zaman her an tehlike oluşturacak bir takım. Sahaya gücümüzü koyup, yarın mutlak şekilde gelip gelmeye çalışacağız. En azından iki galibiyeti cebimize koymak istiyoruz. Gruptan çıkmak için yarınki Bulgaristan maçı son derece önemli olacak.

Furkan’ın bir bel spazmı var. Dün öğlen başladı. Burada şartlar maalesef çok iyi değil. Otelden antrenman salonuna en az 45-50 dakikada geliyoruz. Son derece olumsuz koşullar var. Furkan’ı dün iğneyle oynattık, doktorlar bugün otelde kalmasının daha doğru olacağını söyledi. Otobüs yolculuğu çok uzun sürdüğü için otelde bıraktık. Yoksa normalde buraya gelip antrenmanı izlerdi. Yarın durumunu değerlendireceğiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …