Güncel Haberler

Yabusele, EuroBasket Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Daha önce bu organizasyonda altın madalya kazanmayı başarmış olan ülkelerden Fransa, 1 Eylül’de başlayacak olan 2022 FIBA EuroBasket‘de de güçlü uzun rotasyonuyla madalya favorilerinden birisi.

Geçtiğimiz yıl Real Madrid ile sergilediği perfomans sayesinde dikkatleri üstüne çeken Guerschon Yabusele bu turnuvada da koç Collet’in en önemli silahlarından biri olacak.

Başarılı oyuncu, EuroBasket 2022 öncesinde L’Analyste‘e açıklamalarda bulundu:

Kendimi harika hissediyorum, maçlar yaklaşıyor ve hazırlıklarımıza mümkün olan en iyi şekilde devam ediyoruz. Bu yaz istediğimizi elde etmek için bir kimya bulmaya başlıyoruz, hazırlık maçları doğru yönde ilerliyor ve şu ana kadar olanlardan çok memnunuz.

L’Analyste & Eurohoops

26 yaşındaki oyuncu, EuroBasket 2022’nin özel olduğunu belirtti:

Önceki yıllarda oynamadım ama bu yıl özel. En iyi oyuncular ülkelerini temsil etmeye geliyor. Oraya gidip her şeyimizi vermeye ve yapmamız gerekeni yapmaya hazır olmalıyız.

L’Analyste & Eurohoops

Yabusele, Fransa’nın oraya altın madalya için seyahat ettiğinin altını çizdi:

Özellikle çekindiğim bir takım yok. Turnuvadaki bazı takımlar özel ama burada herkesin bir şansı var. Oraya üçüncü olmak için gitmiyoruz, her takım altın madalya için gidiyor.

L’Analyste & Eurohoops

Real Madridli oyuncu, Fransa Milli Takımı’nın savunmasıyla birçok takıma sorun çıkartacağını söyledi:

Güçlü olduğumuz birçok yön var. Savunmada başarılıyız ve bu birçok takım için sorunlara neden olabilir. Geçen yılki Olimpiyatlarda, özellikle ABD’ye karşı gerçekten savunma yapabileceğimizi gösterdik.

L’Analyste & Eurohoops

Başarılı uzun forvet, takımdaki rolünün ve görevinin farkında. Liderlik rolünü ise yıldızlara bırakıyor:

Buradaki rolüm her şeyden önce sahaya enerji katmak ve takım arkadaşlarım için işleri kolaylaştırmak. Bu bazen benim için bazen de diğerleri için geçerli olacak ama savunmaya odaklanmaya çalışıyorum. Kendimi işleri yürüten biri olarak görmüyorum, bu benim ikinci turnuvam. Bu hala Evan Fournier, Rudy Gobert ve Thomas Heurtel’in görevi.

L’Analyste & Eurohoops

Guerschon Yabusele ve Rudy Gobert’in Fransa için ikiz kuleleri oluşturması bekleniyor:

Biz harikayız. İkimiz de hazırlık süreci sırasında birbirimizi tanımaya çalıştık. Ona her zaman hazır olmasını söylerim çünkü onu bulacağım.

L’Analyste & Eurohoops

Real Madrid‘in çember koruyucu uzunu Walter Tavares, Gobert ile uyum sürecinde Yabusele’ye yardımcı olabilir:

Evet, kesinlikle yardımcı olacak. Uzunluk, atletizm ve her ikisi de savunmaya çok fazla odaklanıyor. Bu kalibredeki oyuncularla oynamak sahada işimi gerçekten kolaylaştırıyor. Rudy takımın önemli bir parçası, ona ofansif olarak ihtiyacımız var ve %200’üne geldiğinde ona karşı savunma yapmak çok zor.

L’Analyste & Eurohoops

26 yaşındaki başarılı isim hala basketbolunun en üst noktasına ulaştığını düşünmüyor:

Hala gencim ve hala gelişebilirim, bu yüzden en iyi seviyemden uzak olduğumu düşünüyorum. Bireysel performanslar iyidir ama kolektif olarak bir şeyleri başarmak ve şampiyonluklara ulaşmak istediğim bir noktadayım. Bugün kupalara odaklanmaya çalışıyorum.

L’Analyste & Eurohoops

Yabusele, 2022 EuroLeague finalinde kupayı Anadolu Efes‘e kaybeden Real Madrid’in yarım kalan hikayeyi tamamlayacağını iddia etti:

Her zaman söylediğim şey bu… Bu yıl bizim olacak ve EuroLeague kupası Madrid’e geri dönecek!

L’Analyste & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Lider Real Madrid, Valencia Karşısında Sürprize İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Real Madrid konuk ettiği Valencia karşısında sürprize izin vermedi …