Güncel Haberler

EuroBasket’de En Çok Oyuncusu Bulunan Kulüpler

2022 FIBA EuroBasket‘in başlamasına sayılı saatler kala, sizlere ilginç bilgiler sunmaya devam ediyoruz.

Gelin birlikte turnuvada en çok hangi kulübün oyuncusu yer alacak birlikte göz atalım. Keyifli okumalar.

Listenin birinci sırasında bir çoğunuzun tahmine edemeyeceği bir kulüp, Buducnost yer alıyor. Gelecek sezon EuroCup ve Adriyatik Ligi’nde mücadele edecek Karadağ ekibinin tam 8 oyuncusu turnuvada boy gösterecek; Bosna’da Atic, Lazic ve Kamenjas, Sırbistan’da Kuridza, Karadağ’da ise Ilic, Nikolic, Drobnjak ve Popovic forma giyecekler.

Onu takip eden kulüplerden bir diğer ise Real Madrid. İspanyol devinin kadrosunda yer alan isimlere baktığımızda tam 6tanesi EuroBasket’de sahne alacak; Hanga Macaristan’da, Hezonja Hırvatistan’da, Musa Bosna Hersek’de, Rudy İspanya’da ve Yabusele ile Poirier de Fransa’da forma giyecekler.

Bir diğer İspanyol devi FC Barcelona da yine 6 oyuncusuyla EuroBasket’de yer alacak; Litvanya’da Jokubaitis’i, Çekya’da Satoransky ve Vesely’i, Sırbistan’da Kalinic’i, Türkiye’de Sertaç’ı, Slovenya’da da Tobey’i onlar adına takip edeceğiz.

6 oyuncusu ile EuroBasket’de boy gösterecek son takım ise İtalya şampiyonu Olimpia Milano; Baldasso, Tonut, Datome, Melli, Ricci ve Biligha’nın tamamı İtalya milli takımında forma giyecekler.

Alba Berlin, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos ve Prometey ile beraber temsilcimiz Anadolu Efes‘in de 5 oyuncusu EuroBasket’de forma giyecekler; Sırbistan’da Micic’i, milli takımımızda Buğrahan ve Larkin’i, İtalya’da Polonara’yı, Fransa’da ise M’Baye’yi izleyeceğiz.

Euroleague’deki diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun da turnvuada 4 tane oyuncusu yer alacak; Calathes’i Yunanistan’da, Şehmus ve Melih’i milli takımımızda, Guduric’i ise Sırbistan’da izleyeceğiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …