Güncel Haberler

Sırbistan’a Bjelica’dan Kötü Haber Geldi!

Sırbistan Milli Takımı‘na 2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri öncesi kötü bir haber geldi!

Gelecek sezon tekrar Fenerbahçe Beko forması ile izleyeceğimiz yıldız uzun Nemanja Bjelica, Karadağ ile oynanan hazırlık maçında sakatlanmıştı ki durumunun ne kadar ciddi olacağı ve ne zaman sahalara döneceği netleşmemişti.

Ancak Sırbistan koçu Pesic, elemeler öncesi yaptığı açıklamada Bjelica’nın ikinci turunun ilk maçlarında Yunanistan ve Türkiye karşısında forma giyemeceğini belirtti. Bu kötü haber, iyi haber ise yıldız uzunun sakatlığının beklendiği kadar ciddi olmaması:

Bjelica oynayamayacak fakat teşhisler gösteriyor ki bu sakatlık bir noktada düşündüğümüz kadar ciddi değilmiş. Bu iki maçta kesinlikle oynamayacak.

Bjelica dışında Nedovic’inde bir sakatlığı var ve durumu halen netleşmiş değil. Guduric ise Almanya ile oynanan son hazırlık maçında forma giymemiş olsa da antrenmanlarda yer almaya başladı.

Tecrübeli koç sözlerini şöyle tamamladı:

Nedovic kalçasının üzerine düştü ancak durumu iyi. Sakatlığı var ancak bir an önce iyileşmeyi çok istiyor, iyileşme süreci de şaşırtıcı şekilde iyi gidiyor.

Bugünkü antrenmandan sonra kimin oynayacağına karar vereceğiz. Türkiye’deyken kadromuzda değişiklikler yapabiliriz bu yüzden bekleyeceğiz. Guduric antrenmanlara çıkıyor. Ne kadar hazır olduğunu göreceğiz. Geri kalan herkesin sağlık durumu iyi.

I Grubu’nda 1 galibiyet – 3 mağlubiyet ile 5. sırada bulunan Sırbistan, Dünya Kupası hedefinden uzaklaşmamak için iki önemli maça çıkacak. Önce Perşembe günü Yunanistan ile sonra da Pazar günü İstanbul’da Türkiye ile karşılaşacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …