Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Barthel ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, 4-5 rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Sırp basınında çeşitli kayanlarda yer alan haberlere göre Adriyatik Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko ile yollarını ayıran ve serbest oyuncu konumundaki Danilo Barthel ile ilgileniyor. Bildiğiniz üzere Sırp ekibinde yeni koç Jovanovic kontratı devam eden White’ı kadroda düşünmüyor.

2.08 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli Alman uzun, geçen sezon geçirdiği sakatlığın da etkisiyle çok kısıtlı bir katkı verebilmişti. BSL’de 3 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken 5.0 sayı, 5.7 ribaund, 1.0 asist ve Euroleague’de ise 8 maçta ortalama 11.6 dakika sahada kalırken 4.5 sayı, 1.5 ribaund ile mücadele etmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Barthel’in Fenerbahçe karnesi sağlıklıyken de zaten vasattı. İstanbul’a Alman milli takımının önemli uzunlarından biri olarak geşmiş ama burada maalesef kariyerinin ciddi anlamda düşmesine engel olamamıştı. Nitekim son sezonunda da sakatlık nedeniyle hiç katkı veremedi diyebiliriz.

Alman uzun hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. Dış şut tehditi, yüzü dönük potaya gidebilmesi, sırtı dönük pozisyonlarda hem bitirici hem de pasör olarak takımına katkı verebilmesi ile Melli’ye benzer bir rol için transfer edilmişti. Tecrübesi, pozisyon bilgisi ve yüksek basketbol IQ’su ile öne çıkan bir uzun. Barthel, takım oyununa verdiği katkı, lider özellikleri ve kaliteli karakteri ile de faydalı bir oyuncu. Oyunun iki alanında da savaşçı kimliği ve fiziksel temastan kaçmayan oyun tarzı ile iyi bir tamamlayıcı olabilir.

Kötü geçen iki sezonun ardından, Alman ekipleri bile ona şans vermeyi düşünmüyorken koç Jovanovic’in ona bu şansı verecek olması gerçekten önemli bir yeniden doğuş hikayesi olabilir. Yukarıdaki özelliklerini tekrar sahaya yansıtmanın ve sağlıklı kalmanın bir yolunu bulabilirsen yeni Kızıl Yıldız’da bir görev adamı olarak tekrar ayağa kalkabilir. Tabi belirttiğim gibi bir çok eğer ve ama içeren, riskli bir hamle olur Sırp ekibi için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …