Güncel Haberler

RESMİ: Bayern, Bonga’yı Avrupa’ya Döndürdü (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden FC Bayern Munich, kadrosunu NBA patentli bir forvet ile güçlendirdi.

Almanya easyCredit BBL ekibi, son olarak Toronto Raptors ve G-League’de izlediğimiz Isaac Bonga ile 2 yıllık kontrat imzaladı.

2.04 metre boyunda olan 22 yaşındaki genç kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezon NBA’de 16 maçta ortalama 4.4 dakika süre alırken, G-League’de ise çıktığı 32 maçta ortalama 29.9 dakika sahada kalırken 14.5 sayı, %30.8 3sayı, 9.5 ribaund, 3.4 asist, 1.0 blok, 1.4 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

4 sezondur NBA’de forma giyen ve zaman zaman Alman milli takımında da izlediğimiz bu genç kanat oyuncusunu gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Bonga atletik özellikleri ve pozisyonuna göre güçlü fiziği ile bilinen bir oyuncu, zaten 2 ve 3 numarada hatta farklı beşlerde 4 numarada bile görev alabilecek bir isim. Dribbling üstünden kendi skorunu üretebilmesi önemli bir artı ki koridoru bulduğunda potaya gidebildiği gibi penetre üstü orta mesafe tehditi de var. Topsuz katlarla da aldığı pasları dengeli ve yüksek yüzdeli şekilde bitirebiliyor. Bir kanat oyuncusu olmasına rağmen saha görüşü iyi seviyede ve pas yetenekleri de ortalamanın üstünde. Ayrıca çok iyi bir ribaundçu. Yine atletik özellikleri sayesinde çemberi koruyan, hem penetre eden oyunculara hem de zayıf taraftan getirdiği yardımlar sonucu yaptığı bloklarla savunmaya enerji katan bir oyuncu.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Dış şut tehditi var evet ama istikrarlı değil, geçen sezon G-League’de bile sadece %31 ile oynamıştı. Bunun temel nedenlerinden biri de şut seçimleri, henüz genç bir oyuncu ve bu nedenle de pozisyonlarda duygusal davranıp yanlış kararlar verebiliyor. Yoksa mekaniği ve şut tekniği iyi. Hücumda savruk oynuyor, hataya açık, basit top kayıplarını sürekli bünyesinde barındıran bir isim. Savunmada da konsantrasyon düşüklüğü ve zamanlama hataları nedeniyle erken faul problemine girebiliyor. Ayrıca artık 3-4 pozisyonunda sabit kalmalı ve bunun için de güçlenmek durumunda.

Bonaga, genç, atletik ve yüksek enerji ile oynayan oyunun iki alanında da takımına katkı verebilecek, gelişime açık yüksek potansiyelli bir kanat oyuncusu. Bayern’in mevcut 2-3 rotasyonunda bu tarz bir isim yoktu. Dolayısıyla takıma farklı bir boyut katacağını, koç Trinchieri’nin çeşitlilik konusunda elini güçlendireceği bir gerçek ki Alman pasaportu bulunmasıyla beraber BBL’de daha çok sahne alacaktır, bu da hem adaptasyonunu hem de gelişimini hızlandıracaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …