Güncel Haberler

Bosna Hersek, Finansal Sorunları Çözdü ve EuroBasket’de Yer Alacak

2022 FIBA EuroBasket‘in başlamasına sayılı günler kala Bosna Hersek cephesinden sevindirici haber geldi.

Kadrosunda NBA oyuncusu Nurkic, Real Madrid’in yeni transferi Musa ve gelecek sezon ülkemizde Manisa forması ile izleyeceğimiz Roberson gibi önemli isimleri bulunduran Bosna, bildiğiniz üzere ciddi anlamda finansal sorunlar yaşıyordu. Öyle ki federasyondan yapılan resmi açıklamayla EuroBasket’den çekilme tehlikesi ile karşı karşıya oldukları belirtilmişti.

Açıklamada ülke genelinde gerekli sponsorluk desteğinin çıkmadığı, istenen tüm desteklerin cevapsız kaldığı ve neredeyse tüm yolların denendiği ancak olumlu bir sonuç çıkmadığı, bu şartlarla da EuroBasket’e katılmalarının mümkün olmayacağı dile getirilmişti.

AA’da yer alan habere göre Bosna Hersek’in finansal destek talebi hükümet tarafından kabul edildi. Bosna Hersek, 2015 yılından sonra ilk defa EuroBasket sahnesinde mücadele edebilecek.

Bosna, EuroBasket’in ölüm grubu olarak kabul edilen B grubunda Fransa, Litvanya, Slovenya, Almanya ve Macaristan ile beraber ilk 4 sıradan kendisine bir yer kapmak için mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya’nın Yeni Yıldızı Brown, Altın Madalya Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket final maçında Fransa’yı yenerek şampiyon olan İspanya, tarihinde dördüncü kez altın madalyanın …