Güncel Haberler

Koç Scariolo, İspanya’nın Madalya Adayları Arasında Görülmediğini Söyledi

2022 FIBA EuroBasket‘de 12 Dev Adam ile aynı grupta mücadele edecek olan İspanya Milli Takımı‘nın koçu Sergio Scariolo önemli açıklamalar yaptı.

Tecrübeli koç, EuroBasket’de madalya adayları arasında görülmediklerini belirtirken daha çok çalışmaları gerektiğini dile getirdi:

Herkes bizim madalya mücadelesinden uzak kalacağımızı düşünüyor. Tek yapmamız gereken madalya mücadelesine yaklaşmak için çalışmak ve sonrasında da rekabetin bizi nereye götüreceğini görmek.

İspanya milli takımımız ile beraber A grubunda yer alıyor. Ülke baskebolunda jenerasyon değişimi yaşanırken, birçok yıldız da sakatlığı nedeniyle turnuvada forma giyemeyecek. Ayrıca bu turnuvada takımın yeni devşirmesi Lorenzo Brown da forma giyecek.

İspanya 24 ve 27 Ağustos tarihlerinde 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nin 2. turunda İzlanda ve Hollanda ile karşılaşacak.

Sonrasında ise EuroBasket’de A grubunda 1-8 Eylül tarihleri arasında milli takımımız, Bulgaristan, Gürcistan, Belçika ve Karadağ ile ilk 4 takım arasında yer alabilmek için mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …