Güncel Haberler

Koç Pesic, Teodosic’i Neden Kadro Dışı Bıraktığını Açıkladı

Sırbistan Milli Takımı‘nın başantrenörü Svetislav Pesic, geçtiğimiz günlerde takımın kaptanı ve yıldız oyun kurucusu Milos Teodosic‘i kadro dışında bırakmaya karar vermişti.

Bu kararın sonrasında da EuroBasket’in başlamasına sayılı günler kala Sırbistan’da bir kriz yaşanmıştı adeta.

Koç Pesic bir basın toplantısı düzenleyerek Teodosic’i kadrodan çıkarması hakkında konuştu. Pesic lafı dolandırmadan konuştu ve aynı şeyi Teodosic’e karşı yaptığını da söyledi:

Antrenmanlarda izlediklerimden sonra ona milli takımda şimdiye kadar sahip olduğu statüyü ve yeri sunamayacağımı, şu anda takıma daha fazla şey katabileceğini düşündüğüm oyunculara yöneleceğimi söyledim.

Ancak Svetislas Pesic, kararının sızdırılmasıyla ilgili hoşnutsuzluğunu daha fazla gizleyemedi:

Spor yapan herkesin zor kararlar alınması gerektiğini bildiğini görüyorum ve biliyorum. Bu kararlar kulüplerde ve milli takımda farklı. Bazı kararların, özellikle Milos Teodosic örneğinde güçlü tepkilere neden olduğunu görüyorum. Takımı bu konuda bilgilendirmek için zamanım bile yoktu ve tüm kaynaklar Teodosic’in kadrodan çıkarıldığı haberini yayınladı. Bu benim başıma ilk kez geliyor. Yanlış bilgilendirildiniz. Ondan sonra temas kurduğum çalışma arkadaşlarım beni aradı ama kimseye cevap vermek istemedim, milli takımda huzuru korumak istedim. Bizim işimiz takım. Takım biraz sonra bilgilendirildi ama bu kararı verirken ne düşündüğümü herkes biliyordu.

Pesic, Teodosic’in yıllar boyunca milli takıma neler verdiğini göz önünde bulundurarak bunun kolay bir karar olmadığını da itiraf etti:

Onunla iyi bir konuşma yaptık. Karar benim, bu hiç kolay değildi. Sadece uzun yıllardır milli takımda olduğu için değil. Bu karar hiçbir oyuncu için kolay olmaz. Belki biraz şaşırmıştı ama bu sporun ayrılmaz bir parçası. Tabii bu konuda çok konuşuldu. Teodosic takımın kaptanı ve üst düzey bir oyun kurucu ama takımda yedek oyuncu olarak kalacağını düşündük. Kariyerinde hiçbir zaman bench oyuncusu olmadı. Ona, bu görev için ondan daha iyi oyunculara sahip olduğumu söyledim. Dediğim gibi takım en iyi 12 kişiden değil, bir ekip olarak en iyi çalışan 12 kişiden oluşuyor. Bana teşekkür etti, ben de kararımı kabul etme şekli için ona teşekkür ettim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …