Güncel Haberler

İDDİA: Durant’in Kontratındaki Agresif Ödeme Planı, Nets’in Canını Sıkacak!

Kevin Durant, artık Brooklyn Nets ile tüm köprüleri yakmış durumda ve takımdan ayrılmadan önce en büyük kazancı elde etmeye çalışıyor.

2 şampiyonluk yüzüğü bulunan Durant’in kontratı NBA‘deki en agresif ödeme planlarından birini içeriyor. Buna göre Durant, henüz antrenman kampının ilk haftası bitmemesine rağmen Nets’den büyük miktarda bir ödeme alacak.

ESPN, Durant’in Nets ile devam eden sözleşmesinin detaylarını açıkladı. Habere göre süper yıldız antrenman kampının ilk haftasında bu sezonki maaşının yarısını alacak. Nets ile 4 yıl daha kontratı bulunan Durant, 2022-23 sezonu için ise 42.9 milyon dolar kazanacak.

Birçok NBA oyuncusu, sezon başlayana kadar maaş ödemelerini alamıyor. Ama Durant’in kontratı lig kurallarının izin verdiği en agresif ödeme planına sahip. Öyle ki yıldız forvet Nets yönetiminde 21.4 milyon dolarlık erken ödeme alacak ve hatta bunun bir kısmını cebine koydu bile.

ESPN haberinin detaylarına göre 21.4 milyonluk erken ödemenin iki taksitle yapılması planlanıyordu. Durant’e, 1 Temmuz ve 1 Ekim günlerinde 10.7 milyon dolar ödenecekti ki takas talebinde bulunduğu gün olan 1 Temmuz’da maaşının ilk kısmını almıştı. Erken ödemenin ikinci kısmı ise antrenman kampının başında alacak.

Durant’in antrenman kampında hangi takımın formasıyla parkeye çıkacağı ise henüz netlik kazanmadı. Geçtiğimiz günlerde Durant’in Brooklyn Nets sayfasını kapattığı belirtilmişti. Yıldız oyuncunun ismi şu anda birçok takımla anılsa da Boston Celtics, Philadelphia Sixers ve Toronto Raptors gibi ekipler ön plana çıkıyor.

Kaynak: ESPN & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …