Güncel Haberler

Koç Scariolo, Yunanistan’ın Giannis’siz Sıradan Bir Takım Olduğunu Belirtti!

Her ne kadar önemli yıldızlarından yoksun olsa da halen Avrupa basketbolunun en güçlü ülkelerinden biri olan İspanya, 1 Eylül’de başlayacak olan 2022 FIBA EuroBasket için hazırlıklarını sürdürüyor.

Hazırlık döneminin ikinci kısmında Atina’ya seyahat ederek Yunanistan ile üst üste 2 hazırlık maçı yapan İspanya, bu maçlardan birini kazanmayı başardı.

İlk maçta 2 sezon öncesinin NBA MVP’si olan Giannis Antetokounmpo‘yu durduramamışlar ve 86-70 gibi farklı bir skorla teslim olmuşlardı. Giannis’in dinlendirildiği ikinci maçta ise kazanan 87-80’lik skorla İspanya olmuştu.

İspanya’nın tecrübeli İtalyan koçu Sergio Scariolo bu maçın ardından değerlendirmelerde bulundu:

Faydalı bir maç oldu. Mağlubiyetten sonra konuştuğumuz bazı şeylerde gelişme gösterdik. Giannissiz Yunanistan, rekabet edebileceğimiz normal bir takım. Yine de birçok konuda gelişme gösterdik. İyi ribaund aldık, topu iyi dolaştırdık ve boş adamı aradık.

Başarılı antrenör, Sergio Llull’ün performansına da değindi:

Her zaman bençten gelerek ritim ve agresiflik getirebilecek bir oyuncu. Rudy ve Lull konusunda dikkatli olmalıyız, onlara fazla yük bindirmemeliyiz. O ikisi deneyimleriyle birlikte iyi bir ikili. Llull, bazılarının denemeye cüret edemeyeceği şeyleri yapabiliyor.

Son olarak İtalyan koç, Lorenzo Brown hakkında konuştu:

Onu iyi görüyorum, yavaş yavaş gelişme gösteriyor. Topu iyi yönlendiriyor ve iyi bir pasörlük sergiliyor. Hala takım arkadaşlarını tanımalı ve alışmalı fakat bu maç onun geliştiği ve büyüdüğü bir karşılaşma oldu.

İspanya 24 ve 27 Ağustos tarihlerinde 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nin son turunda İzlanda ve Hollanda ile kozlarını paylaşacak.

EuroBasket’in ise A grubunda yer alan İspanya, 1-8 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan, Gürcistan, Belçika, Karadağ ve Türkiye ile karşılaşacak. Grubun ilk dört takımı, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek olan eleme aşamasına yükselecek.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …