Güncel Haberler

Koç Ataman, Polonya Galibiyetinin Ardından Konuştu

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri ve 2022 FIBA EuroBasket’e hazırlanan A Milli Takımımız, İstanbul’daki son hazırlık maçında Alperen, Larkin ve Sertaç gibi önemli isimlerden yoksun olmasına rağmen 94-78’lik skorla farklı şekilde yenmeyi başardı.

Karşılaşmanın ardından tecrübeli koçumuz Ergin Ataman şu açıklamaları yaptı:

Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Her geçen maç daha iyi oynuyoruz. Bu akşam üç tane çok önemli eksiğimiz vardı. Kadromuzun ilk 5-6 oyuncusu arasındaki isimlerden Larkin, Alperen ve Sertaç oynamadı. Ona rağmen organizasyonu iyi sağladık ve zaman zaman güzel savunma yaptık. Hücumda top paylaşımını gayet iyi yapıyoruz, bu açıdan çok memnunum. Şundan ötürü de mutluyum: Bir hazırlık maçı olmasına rağmen 12 Dev Adam ruhunu Türkiye’de tekrardan yaratmaya başladık, bu her şeyden önemli. Bu bizi motive ediyor. Şimdi hazırlık maçlarında ilk etabı bitirdik.

Salı günü Atina’ya gidiyoruz ve çarşamba, perşembe, cuma günlerinde orada 3 tane çok sert maç oynayacağız. O maçlarda artık Larkin’i de devreye sokup düzeni oturtmayı planlıyoruz. İyi yoldayız, dediğim gibi yeniden heyecan yarattık. Futbolun peşinden tabi ki koşacaksınız ama umarım Türk basını da burada bir Türk Basketbol Milli Takımı olduğunu anımsar ve bu takımın peşinden gelir. Çünkü bu takım Türkiye’ye çok önemli madalya getirecek.

NTV

Deneyimli çalıştırıcı Larkin hakkında da şu ifadeleri kullandı:

Larkin’i özel olarak çalıştırıyoruz. Zaten bu tip turnuvalara alışkın bir oyuncu. Sistemi biliyor zaten, Anadolu Efes sistemiyle oynuyoruz. Atina’da onu devreye sokacağız. Tabi çok da yıpratmak istemiyoruz. Sonuçta bunlar hazırlık turnuvaları. Bizim için esas hedef Dünya Kupası Elemeleri. Oraya kadar Larkin’i hem diri tutup hem de sistemin içine dahil etmeye çalışıyoruz. Durumu gayet iyi, çalışmalara devam ediyor.

NTV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Tofaş, Bodrum Karşısında Hata Yapmadı

Hazırlık Maçları kapsamında Bursa’da düzenlene Cevat Soydaş Turnuvası’nın ev sahibi Tofaş, konuk ettiği Çağdaş Baodrum …