Güncel Haberler

İDDİA: Türk Telekom, Agravanis ile İlgileniyor (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, kadrosunu 6. bir yabancıyla güçlendirmek istiyor.

BasketInside’da yer alan habere göre geçtiğimiz sezon Promitheas‘da izlediğimiz ve hali hazırda milli takım kampında hazırlıklarını sürdüren Dimitrios Agravanis ile ilgileniyorlar. Yunan forvet aslında Peristeri ile anlaşmaya çok yakındı ama EuroCup’da oynamayı tercih ettiği için bu anlaşma resmileşmedi, ayrıca Ulm da onunla ilgilenen ekipler arasında yer alıyor.

2.08 metre boyunda olan 27 yaşındaki Yunan forvet geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 27 maçta ortalama 25.4 dakika süre alırken 14.3 sayı, %27.1 3sayı, 6.4 ribaund, 2.4 asist ve EuroCup’da ise 18 maçta ortalama 23.4 dakika süre alırken 11.4 sayı, %25.0 3sayı, 4.6 ribaund, 1.4 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Maroussi’de yetişten ve altyapılarda sergilediği performans artı yüksek potansiyelle Olympiakos’da bir şans bulan, bunu çok iyi değerlendiremese de sonrasında Promitheas’daki performansı ile milli takıma kadar yükselen yetenekli forveti gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Agravanis 2.08 metre boyunda olmasına rağmen bir uzundan çok 3 numara gibi hücumda aktif ve hareketli olan bir oyuncu. Yüzü dönük silahları ön planda, perimetrede hem dribbling üstünden penetre ederek potaya gidebiliyor hem de dış şut tehditi var. Potaya gittiği pozisyonlarda teması alıp dengesini koruyabiliyor ve bu nedenle de pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirebiliyor. Ayrıca alçak postta da silahları var, sırtı dönük pozisyonlar da ayak hareketleri çabuk, dönüşleri iyi ve dengesini kullanarak pozisyonları yüksek yüzdeyle bitiriyor. Yarı sahadaki etkinliğinin yanı sıra tam sahada da iyi bir koşucu Agravanis, kanatdan yaptığı koşularla pozisyonları bitirdiği gibi savunma ribaundlarını çekerek dribblingle direkt olarak hücuma çıkığ tam sahayı katederek skor bulabiliyor. Savunma ribaundlarında olduğu gibi rakip pota altında da iyi bir ribaundçu, ikinci şans sayıları çıkarabiliyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Evet dış şut tehditi olan bir uzun ama hem Yunanistan Ligi’nde hem de EuroCup’da %30’un altında kaldı geçtiğimiz sezon, istikrarlı ve verimli bir isim değil bu alanda. Diğer taraftan temastan kaçmayan ve potaya yakın olmayı seven bir uzun olarak sıklıkla serbest atış çizgisine gidiyor ama buradaki yüzdesi de düşük %65’i bile zor buldu geçtiğimiz sezon. Atletik bir uzun değil ve patlayıcı bir ilk adımı yok, bu da penetre pozisyonlarında koridoru bulduğunda potaya gidebilmesini sağlıyor, adam eksiltme özelliği yok. Aynı zaafları nedeniyle savunmada da perimetrede çabuk oyuncular karşı zorlanıyor, yanal hareketliliği iyi değil.

Telekom’un kadrosuna baktığımızda Bouteille ve Sestina’nın 3 ile 4 numarada görev alabilecek isimler olduğunu görüyoruz. Agravanis iki pozisyonda da görev alabilecek artılara sahip. Ama bunun yanında savunmada zaafları olan, hücumda da dış şutları istikrarsız bir isim. Dolayısıyla özellikle savunmada hem Sestina hem de Bouteille ile beraber sahada olduğu anlarda Telekom’un işinin zor olacağını söyleyemek lazım. İlla bu iki ismin yanına, forvet rotasyonuna bir takviye yapılacaksa daha atlet, savunma odaklı ve ribaund katkısı yüksek bir ismin düşünülmesi gerekliydi…

https://youtu.be/DcUHC6nGw98

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …