Güncel Haberler

Fransa’nın Yıldız Skoreri Fournier, EuroBasket Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Fransa Milli Takımı, her ne kadar Batum, De Colo, Wembanyama, Fall gibi önemli silahlarından yoksun olsa da 2022 FIBA EuroBasket‘in madalya favorilerinden biri konumunda.

Son olarak New York Knicks formasını terleten deneyelimli skorer Evan Fournier, özellikle De Colo’nun forma giyemeyeceği bu turnuvada koç Collet’nin en güvendiği isim olacak elbette.

Fransa kaynaklı L’Analyste’a açıklamalarda bulunan Fournier, EuroaBasket’te altın madalyayı hedeflediklerini söyledi:

Hedefimiz bariz şekilde EuroBasket’i şampiyon tamamlamak olacak. Kadro kalitemize baktığımızda önümüze yüksek hedefler koymamız gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte bu kadrodaki oyuncularla iyi sonuçlar aldık, Fransa Milli Takımı’nı Avrupa’nın zirvesine taşımak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Turnuvada Luka Doncic, Nikola Jokic ve Giannis Antetokounmpo gibi NBA yıldızları da sahne alacaklar, bence bu harika bir şey. Bu durum EuroBasket’in tüm dünyada ilgiyle takip edilmesine yardımcı olacaktır. Bu çapta yıldızların da turnuvada oynayacak olmaları EuroBasket için harika bir reklam aracı. Şunu söyleyebilirim ki tarihin en çekişmeli EuroBasket’lerinden biri bizi bekliyor.

Tarihindeki ilk ve tek EuroBasket şampiyonluğunu 2013 yılında kazanan Fransa, 9 yıl aradan sonra yeniden altın madalyayı kazanabilmek için sahne alacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Heurtel, Federasyon ile Anlaşmasını Bozdu ve Zenit ile İmzaladı!

Euroleague ve Liga Endesa’nın güçlü ekiplerinden Barcelona ile Real Madrid’in sorunlu şekilde ayrılan, yaz dönemiminin …