Güncel Haberler

Giannis Antetokounmpo, EuroBasket Öncesi Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket için hazırlıklara başlayan Yunanistan’da NBA’de Milwaukee Bucks‘ın süperstarı Giannis Antetokounmpo geçtiğimiz günlerde kampa katılmıştı.

EuroBasket’te Yunanistan Milli Takımıyla mücadele edecek olan yıldız oyuncu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Giannis Antetokounmpo şu an için madalya kazanmaya hazır olmadıklarını söyledi ve, “Dünkü antrenmana bakılırsa madalya için henüz hazır değiliz, ancak şansımız var. Dünyanın ne beklediği önemli değil, takımın ne beklediği önemli. Yunanistan ile katıldığım tüm yarışmalarda çeyrek finale bile çıkamadık. Madalya veya kupa için hazır değiliz” ifadelerini kullandı.

Doğru atmosferi yaratmaları gerektiğini de söyleyen yıldız oyuncu, “Takım kimyasını ve doğru atmosferi yaratmamız gerekiyor. Gidip elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Gerçekçi hedeflerim var. Çok daha iyi olmalıyım. Hazırlanmak için üç haftamız var. Milli takım benden ne istiyorsa ona adapte olacağım. Antrenörümüz (Dimitris Itoudis) harika bir iş çıkarıyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” dedi.

Tecrübeli yıldız madalya için konuşamayacaklarını da söyledi ve “Yani bu nihayet Yunanistan’ın madalyaya dönüşünün yılı mı? Ve neden önceki zamanlarda bir madalya mümkün değildi ama şimdi mümkün? Madalya için konuşamayız, her zaman yaptığımız şey bu ve yetersiz kalıyoruz. Calathes, Sloukas ve Papanikolaou takımdan ayrılmadan önce bir şeyler başarmalıyız. Adım adım daha iyiye gitmeliyiz.” açıklamasını yaptı.

Giannis, üç erkek kardeşi Thanasis, Kostas ve Alex ile ilk kez Yunan milli takımı antrenman kampında yer alıyor.

Giannis bu konu hakkında da konuştu ve, “Bu bir rüyanın gerçekleşmesi. Bir gün bunu başaracağımızı söylüyorduk. Milli takım antrenmanlarında gururluyuz. Annemiz maçlara gelmek için sabırsızlanıyor. Ama sahaya girdiklerinde onlar benim kardeşlerim değil takım arkadaşlarım.” sözlerini söyledi.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımlarının 2022 Yılı Karnesi Parmak Issırtıyor!

İspanya basketbolu kuşkusuz altın çağını yaşıyor. Avrupa’nın ekol ülkelerinden biri olan İspanya, sadece A takım …