Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, BSL’nin MVP’sini Kaptı

Gelecek sezon 7DAYS EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekeom ile aynı grupta mücadele edecek olan Buducnost, kadrosunu BSL’nin MVP’si ile güçlendirdi.

Adriyatik Ligi temsilcisi geçen sezon Gaziantep forması ile ligimizin MVP’si seçilen Alpha Kaba ile 2 yıllık kontrat imzaladı.

2.08 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız uzun, BSL’de çıktığı 31 maçta ortalama 31.3 dakika süre alırken 13.6 sayı, %61.5 2sayı, %46.0 s.atış, 10. 3 ribaund, 1.0 asist, 1.5 blok, 1.3 top çalma, 17.0 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

Bu sezon Gaziantep 19 galibiyete ulaşarak kulüp rekorunu kırdı ve normal sezonu 4. sırada bitirerek play-off’a ev sahibi avantajı ile girmedi, orada Daçka ile iyi mücadele etse de sonunu getiremedi ve elendi. Bu başarıları elde ederken de artık kulübün geleneği haline gelen “yıldız uzun yaratma” misyonunu da yerine getirmiş oldular. Jekiri ve Jaiteh’den sonra Alpha Kaba da cilalama ve parlatma fabrikasının yeni ürünü oldu. Bir uzun için en verimli olan 25-29 aralığında buraya gelen Fransız oyuncu koç Açık’ın sisteminde hem savunmada çember koruma görevinde hem de hücumda ikinci şans sayıları artı ikili oyun bitirişlerinde ligi domine etti adeta.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …