Güncel Haberler

RESMİ: Chicago, Dragic’i Kadrosuna Kattığını Açıkladı

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Chicago Bulls, guard rotasyonunu veteran bir isimle güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamayla geçen sezonu Toronto Raptors ve Brooklyn Nets arasında geçiren Goran Dragic ile 1 yıllık 2.9 milyon dolar değerinde kontrat imzalandığı duyuruldu.

36 yaşında olan 1.90 metre boyundaki Sloven guard, geçen sezonun ikinci kısmını geçirdiği Nets’de 21 maçta ortalama 23.7 dakika süre alırken 7.5 sayı, %28.1 3sayı, 3.3 ribaund, 4.1 asist ile katkı vermişti.

Kariyerine ülkesinde Ilirija Ljubljana altyapısında başlayan Dragic, 2008 NBA Draftı’nda 2.tur 45. sırada Spurs tarafından seçilmiş ve hakları Suns’a devredilmişti. Orada 3 sezon forma giydikten sonra 2 sezon Rockets’da forma giymiş ve ardından tekrar Suns’a dönerek 3 sezon daha forma giymişti. Sonrasında ise tam 7 sezon Heat formasını terletmiş ki burada 2017-18 sezonunda kariyerinde ilk ve tek kez All-Star seçilme başarısı da göstermişti. Geçen sezon da belirttiğim gibi Raptors ve Nets formalarını giymişti.

14 yıllık NBA kariyerinde En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu ödülünü de kazanmış olan Dragic, normal sezonda tam 888 maça çıkarken ortalama 27.9 dakika sahada kalmış ve 13.7 sayı, 3.1 ribaund, 4.8 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Dragic, Slovenya milli takımı ile de 2017’de EuroBasket şampiyonluğu yapşamış ve turnuvanın MVP’si seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …