Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka, İsveç Ligi’nden Flatten’ı Transfer Etti (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Pınar Karşıyaka, kanat pozisyonu için İsveç Ligi’nden bir transfer yaptı.

Kaf-Kaf’dan yapılan açıklamaya göre geçen sezon Boras forması ile izlediğimiz Skyler Flatten ile yeni sezon için anlaşma sağlandı.

1.98 metre oyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı kanat oyuncusu, geçen sezon İsveç Ligi’nde 27 maçta ortalama 26.8 dakika sahada kalırken 15.1 sayı, %41.9 3sayı, 2.7 ribaund, 1.4 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen Flatten, South Dakota State’den mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine G-League’de başlamış ve geçen yaz Boras’a transfer olmuştu. Gelin skorer oyuncuyu biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Flatten sahada skor üretminin neredeyse her yolunu bilen bir kanat oyuncusu. Ama en önemli silahının dış şutlar olduğunu belirtmek gerekli. Düzgün bir mekaniği var ve zıplayarak toğu en yukarıda bırakması da önemli bir artı. İkili oyunlarda dribbling üstü bulduğu üçlükler, ceza şutları, perdelerden çıkarak aldığı paslarla gönderdiği üçlüklerle yani özetle yay gerisinden yüksek bir potansiyelle skora katkı veriyor. Koridoru bulduğunda potaya gidebilen ve atletik özellikleri sayesinde genelde pozisyonları smaçla bitiren bir kanat oyuncusu. Hep bitiriciliğinden bahsettik ama bencil bir oyuncu olmadığnı ve pas becerisinin de ortalamanın üstünde olduğunu belirtelim. Gerek ikili oyunlarda gerekse penetre pas pozisyonlarında pas opsiyonunu kullanabiliyor, ayrıca ekstra pası da verebilen bir skorer. Açk alanda da hem dribbling ile hem de kanat koşuları ile iyi bir bitirici. Koşular demişken yarı sahada da topsuz katlarla-koşularla potaya atak edip aldığı pasları yine atletizmi sayesinde asiste çevirebiliyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… 2 numara için çabukluk konusunda sorunları olduğu gibi 3 numara için de yeteri kadar kalın ve güçlü değil. Ayrıca pozisyonuna göre kötü bir ribaundçu, bunun nedenlerinden biri de fiziksel teması fazla sevmemesi, bu nedenle de potadan uzak kalması. Savunma zamanlaması ve atletizmi sayesinde blok tehditi yüksek, ayrıca pas aralarını kapatabiliyor ama bu iki departmana fazla konsantre olduğu için gereksiz hamlelerle takımın savunma düzenini de bozabiliyor. Top tekniği üst seviyede değil ve adamın eksiltebilecek, yön değiştirme, ivlemelenme gibi silahları yok, direkt potaya atak ettiğinde etkili bir isim. Onun dışında trafiğe fazla girerse top kayıplarına, yani hataya meyilli.

Flatten, iki dizinden de yaşadığı ciddi sakatlıklar nedeniyle NCAA kariyeri tam 6 yıl sürmüş, sonrasında da sadece İsveç Ligi’nde profesyonel tecrübe edineilmiş bir isim. Dolayısıyla Karşıyaka için bir risk transferi. Evet McCollum ve Brown’un olduğu bir takımda zaten ondan topla fazla haşırneşir olması veya çok yüksek bir skor katkısı beklenmeyecek ama işin bitiricilik tarafında ve daha da önemlisi savunma tarafında çok aktif olması beklenecek. Ben açıkçası savunma açısından ciddi soru işaretleri barındırdığını düşünüyorum. Evet Boras’da iyi bir sezon geçirdi, dizlerinin iyi durumda olduğunu gösterdi ama BSL ve Şampiyonlar Ligi onun için bir değil birkaç basamak birden atlamak olacak. Bakalım hem dizleri hem de zihni bu yükü kaldırabilecek mi… Umarım 6. yabancı olarak düşünülmüştür…

https://youtu.be/RiT0-_LQVyQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …