Güncel Haberler

Fransız Vatandaşlığına Geçen Embiid, EuroBasket’de Forma Giyemeyecek!

Philadelphia 76ers forması ile son 2 sezonda NBA‘in en güçlü MVP adaylarından biri olarak performans sergileyen Joel Embiid, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Fransa vatandaşlığına geçmiş ve Fransa Milli Takımı‘nda oynamaya hak kazanmıştı.

Yıldız pivotun bu gelişmenin ardından 1 Eylül’de başlayacak olan EuroBasket’de forma giymesi bekleniyordu ama elinden ameliyat olduğu açıklanan ve halen antrenmanlara başlayamayan Embiid, milli takım genel menajeri Boris Diaw’ın da doğruladığı üzere EuroBasket’te yer alamayacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Boris Diaw, Embiid’in bu yaz oynamak istemesine rağmen sakatlığının buna engel olduğunu söyledi:

Herkesin bildiği üzere Joel Embiid’in Fransa vatandaşlığına geçiş talebi kabul edilmişti. Buna rağmen Embiid’in Fransa pasaportu henüz eline geçmiş değil. Pasaport kendisine ulaşır ulaşmaz FIBA’ya oyuncunun milli takımımızda yer alabilmesi için başvuruda bulunacağız. Embiid bu yaz aramıza katılmak istiyordu ama ne yazık ki sakatlığı buna izin vermeyecek. Geçtiğimiz günlerde elinden bir operasyon geçirdi ve halen antrenmanlara başlayamadı. Embiid’in yanı sıra Victor Wembanyama da aramızda yer almayacak.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …