Güncel Haberler

RESMİ: Asvel, Lauvergne ile Kontrat İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden LDLC Asvel Villeurbanne, uzun rotasyonunu tecrübeli bir isim ile güçlendirdi.

Fransa Betclic ELITE Pro A şampiyonu geçen sezon Zalgiris Kaunas‘da izlediğimiz eski Fenerbahçeli Joffrey Lauvergne ile 3 yıllık kontrat imzalandığını duyurdu.

2.11 metre boyunda olan 31 yaşında olan Fransız uzun, Euroleague sahnesinde 23 maçta görev alabilmiş ve ortalama 15.6 dakika sahada kalırken 9.7 sayı, 4.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Fransız uzun sakatlıkların ve Obradovic ile arasındaki problemlerin de etkisiyle Fenerbahçe’de kötü bir sezon geçirmişti. Ardından Zalgiris’de de 2 sezon boyunca beklentilerin altında kaldı ve kariyerinde net bir düşüş yaşadığını söylemek lazım.

Güçlü fiziği, pota altındaki etkin biticiliği ve tecrübesi ile onun için klasik bir uzun diyebiliriz. Çabuk ayakları ve hızlı dönüşleri ile rakipleri ekarte etmesiyle alçak posttaki birebirlerde birçok silaha sahip olan bir uzun. İkili oyunlarda potaya dikine çabuk hareketlenmesi, artan tecrübesi ve pozisyon bilgisiyle doğru noktalara yönelmesi topsuz pozisyonlarda da verimli olmasını sağlıyor. Fiziksel temastan kaçmayan, sert ve kalın bir uzun. Boyalı alanda iyi yer tutuyor, her iki pota altında da ribaundlarda öne çıkıyor. Hücum ribaundlarından bulduğu ikinci şans sayıları da önemli silahlarından biri.

Son yıllarda sağlıklı kalmakta zorlanan, ciddi sakatlıklar geçiren bir uzun. Geçtiğimiz sezon da 15 maç kaçırmıştı Euroleague sahnesinde. Ayrıca hücumda çabuk ayaklarını iyi kullansa da savunmada aynı şeyi söylemek zor, yanaş hareketlilik anlamında ağır kalabiliyor. Bu nedenle de perimetrede yani ikili oyunlardaki adam değişmelerde kısalara karşı sorun yaşayabiliyor. Ayrcıca orta mesafe ve dış şut tehditi sınırlı olan bir uzun, potadan uzaklaştıkça etkisi azalıyor.

Asvel’in elinde 5 numara rotasyonunda görev alan dev uzun Fall ve genç isim Antetokounmpo var. Dolayısıyla Lauvergne gibi tecrübeli, alçak postta birebir silahları bulunan bir pivota fazlasıyla ihtiyaçları vardı. Fall’un fiziği hem artı hem de eksi olduğu ve sahada sınırlı sürelerde kalabildiği için ve Kostas’ın da daha ham bir uzun olması nedeniyle Lauvergne’in varlığı koç Parker’ın elini güçlendirecektir. Ayrıca kariyeri düşüşte olan Fransız oyuncu için de ülkesine dönerek son yıllarını burada geçirmek verimliliğin artması ve kendisine gelmesi adına doğru bir hamle oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …