Güncel Haberler

İDDİA: Petkim, Eski Galatasaraylı Webster ile İlgileniyor (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, tanıdık bir oyun kurucu ile anlaşmak üzere.

Yerel medyada çeşitli kaynaklara ve Litvanya basınında yer alan haberlere göre daha önce ülkemizde Galatasaray formasını giymiş olan ve son olarak Zalgiris Kaunas‘da izlediğimiz Tai Webster ile ilgileniyorlar.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki Yeni Zelandalı oyun kurucu geçen sezon LKL’de 25 maçta ortalama 17.6 dakika süre alırken 7.8 sayı, 1.5 ribaund, 2.2 asist ve Euroleague’de ise 21 maçta ortalama 13.0 dakika süre alırken 4.0 sayı, 1.6 asist ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Webster, guard pozisyonu için sahip olduğu kaliteli fiziğe ve özel yeteneklere rağmen Avrupa sahnesinde, özellikle Galatasaray döneminde bir türlü beklentileri karşılayamamıştı. Skor üretimi konusunda standartların altında kalan, genelde 1 ve 2 numara arasında sıkışmış olan Webster, bir çok maçta Galatasaray’a faydadan çok zarar vermiş, oyun kurucusuz oynamalarına, bu nedenle de o dönemde takımın birinci skor opsiyonu olan Harrison’ın skor üretiminden çok takımın organizasyona efor harcamasına, çabuk yıpranmasına neden oldu. Özetle takımın dengelerini bozan isimlerden biriydi o dönem. Sonrasında kendi ülkesinde, Avrupa basketboluna göre çok daha zayıf savunmaların olduğu ve takımların her fırsatta tempoyu yükseltip hücuma dayalı bir basketbol oynadıkları NBL’de kendisine gelmişti. Ancak yaz döneminde ise aşı olmadığı için takımı tarafından kontratı fesh edilmişti.

Sonrasında ise kendisine Zalgiris’in Euroleague’de verdiği şansı değerlendiremedi ve beklentilerin çok ama çok altında kaldı. Zalgiris’in Euroleague’in en kötü 2-3 takımından biri olmasına engel olamamış aksine katkı vermişti diyebiliriz… Özellikle skor üretimi konusunda sorunlar yaşayan Litvanya temsilcisinde o da trende ayak uydurmuş daha doğrusu hücumda ne kadar vasat bir isim olduğunu tekrar göstermişti ki zaten Galatasaray’da da bu alanda sınıfta kalmıştı.

Webster, elbette deliciliği ve 1 numara için fiziksel artıları sayesinde takıma hareket getirecektir hatta savunmada topa baskı konsunuda da iş yapacaktır. 2 numarada Melson ve 3 numarada Prewitt varken skor üretimi konusunda sorun çekmeyeceklerini düşünüyorum. Eğer o da takımı derleme toplama ve bu isimlerin savunmadaki defolarını kapatma konusunda enerjisini ve tecrübesini ortaya koyabilirse faydalı olabilir. Ama ben yine de hedefi ligde kalmak olan bir takımın 1 numara için daha dominant ve daha skorer bir isimle yola çıkması gerektiğini, bu transferin Petkim’i sıkıntya sokacağını düşünenlerdenim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …