Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Dimitrijevic ile Görüşüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, guard rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Encestando’da yer alan habere göre Adriyatik Ligi şampiyonu, Valencia‘nın kiralık olarak göndermek istediği Nenad Dimitrijevic ile ilgileniyorlar. Ayrıca Unics Kazan da onu isteyen ekipler arasında yer alıyor.

1.90 metre boyunda olan 24 yaşındaki Makedon oyun kurucu geçen sezon Endesa’da 22 maçta ortalama 19.7 dakika süre alırken 9.5 sayı, %22.0 3sayı, 1.8 ribaund, 4.0 asist ile katkı vermişti. EuroCup sahnesinde ise 10 maçta ortalama 16.7 dakika süre alırken 5.5 sayı, 1.0 ribaund, 3.9 asist ile mücadele etmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Valencia ise 2025 yazına kadar geçerli olan ve şuana kadar beklentileri karşılayamamış olan genç guardı biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir bakalım… Makedon oyun kurucu dribbling üstünden kendi skorunu üretebilen bir guard. Özellikle Badalona yıllarında skorer kimliği ile dikkat çeken bir isimdi. Yarı sahadaki kaliteli fundementalı ve deliciliği ile öne çıkarken, faul çizgisine de bolca giden ve buradanda yüksek yüzde ile oynayan bir isimdi. Diğer taraftan tam sahadaki sürati ile takımına skor katkısı verebilen bir isimdi. Bunun yanında pasör özellikleri ve sahada görüşü de çok iyi olan bir guard. Mevcut özellikleri ile elit bir oyun kurucu olma potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Öncelikle dış şutlarda istikrarsız bir isim ve günümüz basketbolunda guardlar için olmazsa olmaz silahlardan biri bu. Ayrıca her ne kadar top tekniği üst düzey bir isim olsa da dikkatsiz ve hata oranı yüksek, yani top kaybına meyilli bir guard. Savunmada tarafında atletik özelliklerinin vasat olması ve fiziksel olarak halen yeteri kadar güçlü olmaması onu dezavantajlı hale getiriyor. Oyunun bu tarafındaki enerjisini ve konsantrasyonunu yükseltmeli.

Dimitrijevic, genç yaşında Avrupa’nın en iyi yerel ligi konumundaki Endesa’da Badalona forması ile iyi işlere imza atıp kendisini kanıtlamıştı. Ama bir basamak yukarı çıkıp Valencia forması giymeye başladıktan sonra beklentileri karşılayamadı. Açıkçası Valencia’nın gelecek sezon Euroleague’de forma giyecek olması ve genişleyen guard rotasyonuyla beraber süreleri daha da azalacaktır. Gelen haberler kiralık olarak başka bir takıma gitmek istemediğini söylese de bunu yapıp daha fazla süre ve sorumluluk alacağı bir takıma gitmemesi durumunda gelişimine ivme kazandırması pek mümkün görünmüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …