Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Rotasını Ojeleye’ye Çevirdi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna forvet rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

İtalya Lega Basket Serie A finalisti, Sportando ve BasketNews’da yer alan habere göre son olarak NBA’de Los Angeles Clippers forması ile izlediğimiz ve daha önce adı hem Milano hem de temsilcilerimizden Anadolu Efes ile anılan Semi Ojeleye ile görüşüyorlar.

2.01 metre boyunda olan 27 yaşındaki Nijerya asıllı Amerikalı forvet, geçtiğimiz sezon NBA’de Clippers forması ile 9 maçta ortalama 10.9 dakika süre alırken 4.6 sayı, 1.8 ribaund ve Bucks fomrasıyla ise 20 maçta ortalama 15.5 dakika sahada kalırken 2.9 sayı, 2.9 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

2017 NBA Draftı’nda 2. tur 37. sıradan seçilmiş olan Ojeleye şuanda serbest oyuncu konumunda. Mitoglou’nun doping cezasının büyük olasılıkla 2022-23 sezonunu da kapsayacak olmasıyla beraber 4 numarada yanlız kalan Melli’ye destek olmak isteyen Milano için de uygun isimlerden biri. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… İlk olarak çember altında etkili bir bitirici olduğunu belirtelim. Doğuştan gelen atletik özellikleri ve güçlü fiziği sayesinde alçak postta sırtı dönük birebirleri de var, özellikle geriye çekilerek bulduğu şutlarla takımına skor katkısı sağlayabiliyor. Topsuz etkinliği de iyi seviyede, hareketli aldığı topları dengeli bir şekilde bitirebiliyor. Dış şut tehditi de var ve ritmini bulduğu zaman NBA seviyesinde bile 5-6 üçlük isabeti bulabildiği maçlar izledik. Yine fiziksel artılarını da kullanarak ribaundlarda takımına iki pota altında da katkı sağlayabilen bir forvet. Yarı sahadaki bu artılarının yanı sıra tam sahada da tam bir cavanar, çok yüksek bir motoru var ve hem dribbling ile tam sahayı geçebilmesi hem de koşucu olarak bitirici rolünde oynayabilmesi onu değerli kılan özellikleri arasında yer alıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine… Dış şut tehditini yeni yeni üst seviyeye çıkarmış bir isim, bu nedenle istikrarlı değil. Özellikle mekaniğinin yavaş olması nedeniyle savunmacılar tarafından daha kolay önlem alınabilen bir şutör. Ribaundlar konusundaki konsantrasyonu ve enerji seviyesi maç içerisinde bile inişler çıkışlar gösterebiliyor, zaman zaman fiziksel mücadeleden kaçabiliyor. İşin savunma tarafında yeterli seviyede değil ki zaten bunu top çalma ve blok departmanındaki istatistiklerinden de anlayabiliyoruz. NBA’de iki forvet pozisyonu arasına sıkışmış bir isimdi. Bu nedenle de 3 ve 4 numaradan azar azar almış, iki pozisyonda da gelişimini tamamlayamamıştı.

Ojeleye iç-dış tehditi bulunan, hücum odaklı bir forvet. Atletik özellikleri de üst seviyede ve potaya gittiği zaman etkili olabiliyor. NBA’de 4 numara için fiziksel sorunlar yaşamış olsa da Euroleague seviyesinde rahatlıkla 4 numarada görev alabilir. Bologna, 4 numarada Tessitori, Sampson, Alibegovic gibi isimlerle yollarını ayırdı ve Shengelia ile de halen anlaşamadı. Ayrıca Hervey ile de yolların ayrılması bekleniyor. Bu kadar ayrılığa karşın ise sadece Mickey hamlesini yaptılar. Dolayısıyla Ojeleye fazlasıyla ihtiyaçları var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …