Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş, Genç Forvet Efe ile Anlaştı

Ülkemizi FIBA Europe Cup elemelerinde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex kadrosunu genç bir forvet ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Erkek Basketbol Takımımız, 2022-23 sezonu transfer çalışmaları kapsamında genç basketbolcu Efe Tahmaz’ı kadrosuna kattı. Efe Tahmaz son olarak BC Partizan NiS Beograd ekibinin U19 takımında forma giydi.

Efe Tahmaz kimdir?

3 Nisan 2004 doğumlu olan Efe Tahmaz, 204 cm boyunda olup uzun forvet olarak görev almaktadır. Sırbistan’ın Partizan takımının altyapısından yetişen Efe Tahmaz, birçok kez Milli Takımımızın formasını giyme başarısı göstermiştir. 2020-21 sezonunda Partizan U19 takımı ile 11 karşılaşmada görev alan genç basketbolcu; 5.4 sayı, 4.9 ribaund ve 1.2 asist ortalamalarını yakaladı. U18 takımında 4 karşılaşmaya çıkan Efe Tahmaz; 4.8 sayı ve 4 ribaund ortalamalarıyla parkeden ayrıldı. 2021-22 sezonunda Partizan U19 takımıyla 4 karşılaşmada görev alan ve 6.5 sayı, 4.8 ribaund ortalamalarıyla parkeden ayrılan Efe Tahmaz, gençler liginde de 16 karşılaşmada görev aldı ve 11.3 sayı, 4.6 ribaund ve 2.3 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı. Efe Tahmaz, 2022-23 sezonu başında Beşiktaşımız ile sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …