Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, Tecrübeli Forvet Orelik ile Anlaştı (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup elemelerinde temsile edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex, kadrosunu tecrübeli bir forvet ile güçlendiriyor.

Bjkbasket’de yer alan habere göre sezonu Lietkabelis‘de tamamlayan eski Banvitli Gediminas Orelik ile anlaşma sağlandı.

2.00 metre boyunda olan 32 yaşındaki Litvanyalı forvet, geçen sezon LKL’de 37 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 11.8 sayı, %38.8 3sayı, 3.7 ribaund, 3.2 asist ve EuroCup sahnesinde ise 15 maçta ortalama 29.1 dakika sahada kalırken 15.4 sayı, %41.4 3sayıi, 4.7 ribaund, 2.7 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Daha önce ülkemizde Bandırma forması ile izlediğimiz, bu tecrübeli şutör forvetin artılarını eksilerini gelin bir kez daha hatırlayalım.

Öncelikle artılarına bakalım… Elbette en önemli silahı ceza üçlükleri. Takım arkadaşları onu özellikle boş anlarda topla buluşturabildiğinde çok iyi bir yüzdeye sahip. Buna ek olarak ikili oyunlarda dışa açılarak bulduğu üçlüklerle de etkili bir isim. Vücut koordinasyonu iyi, pozisyon bilgisi ve oyun zekası üst seviyede. Tam bir sistem oyuncusu, takımın oyun içinde neye ihtiyacı olduğunu tespit edip o alana yönelebilen bir tamamlayıcı. Son yıllarda mental olarak da üst seviyelere çıktı, özellikle geçtiğimiz sezon Lietkabelis’in saha içerisindeki gizli lideriydi. Özellikle 3 numarada görev aldığında saha görüşü, pas becerisi ve top tekniği sayesinde oyuna yön verebilen, guardlara organizasyon konusunda da yardımcı olabilen bir isim. Tercihleri çok iyi ve minimum hata ile oynuyor. Hücum ribaundlarında da faydalı bir isim ve topsuz katlarla da skor üretebiliyor. Savunma tarafında ise zekası, konsantrasyonu ve pozisyon bilgisi sayesinde fiziksel açıklarını kapatmayı biliyor.

Gelelim eksilerine… Orelik iki forvet pozisyonu arasında sıkışmış bir isim. 4 numara için kısa ve yeteri kadar atlet ve patlayıcı değil. 3 numara için ise çabukluk konusunda sorunları var. Ayrıca genel anlamda fiziksel oyunu fazla sevmeyen, potadan uzak oynamayı tercih eden bir forvet. Hücumda sınırlı bir isim. Penetre tehditi olsa da bunu koridor bulduğunda yapabiliyor, adam eksiltemiyor. Ayrıca direkt potaya gidebiliyor, orta mesafe tehditi az. Sırtı dönük silahları ve birebirleri de sınırlı, genelde rakibini sırtını alıp pas opsiyonlarını değerlendirmeyi tercih ediyor.

Özetlemek gerekirse Orelik sahada oyunun iki tarafında da, her pozisyonda takım arkadaşlarına yardım etmeyi isteyen çok iyi bir takım oyuncusu. Dış şutlar ile beraber takıma skor katkısı sağladığı gibi garanti ve net pasları sayesinde takım organizasyonu adına da çok faydalı bir isim. Beşiktaş adına, kurulan genç takıma tecrübesi, pozisyon bilgisi ve tamamlayıcı özellikleri ile liderlik edebilecek doğru bir hamle olduğu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …