Güncel Haberler

RESMİ: Monaco, Genç Yetenek Makoundou ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in iddialı takımlarından AS Monaco, geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Fransa Betclic ELITE Pro A‘nın finalisti, Strazel hamlesinden sonra bu kez de Cholet forması ile dikkatleri üstüne çeken ve 2021’de FIBA Şampiyonlar Ligi’nde en iyi genç oyuncu seçilen Yoan Makoundou ile 4 yıllık kontrat imzaladığını duyurdu.

2.07 metre boyunda olan 21 yaşındaki Fransız uzun, geçtiğimiz sezon Pro A’da 36 maçta ortalama 23.1 dakika süre almış, 10.4 sayı, %36.9 3sayı, 5.3 ribaund, 1.1 blok ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Makoundou, atletik özellikleri ve yüksek motoru ile öne çıkan bir uzun. Cholet’de geçirdiği son 2 sezonda Euroelague takımlarının dikkatini çekmeyi başarmıştı. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Öncelikle topsuz katlarda ve ikili oyunlar sonrası yaptığı devrilmeler ya da hava harekatları ile fiziksel artılarını ve atletizmini çok iyi kullanan bir bitirici. Alçak postta da silahlarını geliştirmeye başladı. Geçtiğimiz sezon hücum silahları arasına üçlükleri de ekledi ve daha fazla şut denedi ki bir uzun için %36.9 gibi iyi bir isabet oranı da yakalamıştı. Yüksek motoru sayesinde tempo basketboluna yatkın, tam sahada koşmayı seven bir uzun. Atletik özellikleri ve güçlü fiziği sayesinde her iki pota altında iyi bir ribaundçu. Yine bu özellikleri ve bunlara ek olarak zamanlaması sayesinde çember koruma konusunda potansiyeli çok yüksek bir isim, etkili bir blokçu.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere… Yüzü dönük hücum silahı yok. Dribbling becerisi olmadığı için bu konuda zorlanabiliyor. Ayrıca pas özelikleri de yetersiz, bu da onu hücumda tek yönlü hale getiriyor. Genel anlamda hücumda henüz ham bir uzun, geliştirmesi gereken çok konu var. Diğer taraftan ribaundlar için pozisyon alma konusunda savruk bir isim ki bu da onun erken faul alma problemi yaşamasındaki temel etkenlerden biri. Ayrıca savunmada konsantrasyon sorunları da yaşıyor, bunları toparladığı zaman çabuk ayakları ve blok tehditi ile beraber Euroleague sahnesinde elit bir savunmacıya dönüşebilir.

https://youtu.be/7Z39jFS9wMA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …