Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Beklenen Polonara Transferini Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘i üst üste 2 kere şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes, forvet rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

ING Basketbol Süper Ligi‘nin son finalisti Anadolu Efes, yaptığı açıklamayla Fenerbahçe Beko‘dan ayrılan Achille Polonara ile 1+1 yıllık kontrat imzalandığını duyurdu.

Polonara ve Efes’e transferi hakkındaki detaylı analizimi sizlerle BURADA paylaşmıştım.

2.02 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli 4 numara bu sezon BSL’de 20 maçta ortalama 26.4 dakika süre alırken 10.0 sayı, %27.5 3sayı, 5.7 ribaund, 2.0 asist ve Euroleague’de ise 30 maçta ortalama 22.9 dakika sahada kalırken 7.3 sayı, %30.2 3sayı, 4.3 ribaund, 1.1 asist istatistikleriyle mücadele etmişti.

Kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

İtalyan oyuncu Achille Polonara ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladık.

1991 doğumlu oyuncu 2.02 metre boyunda ve forvet pozisyonunda görev yapıyor.

İtalya’nın Teramo Basket takımında yetişen ve 2009-10 sezonunda A takıma yükselen Polonara burada üç sezon forma giydi. 2012-13 sezonunda Varese’ye geçen başarılı oyuncu burada geçirdiği iki sezonun ardından 2014-15 sezonu başında bir başka İtalyan takımı Reggio Emilia’nın yolunu tuttu. Burada da üç sezon görev yaptıktan sonra Dinamo Sassari’ye transfer oldu ve üst üste iki sezon forma giydi. 2019-20 sezonu başında ilk yurt dışı deneyimi için İspanya’nın Baskonia Vitoria Gasteiz takımına transfer olan İtalyan oyuncu, burada geçirdiği iki sezonun ardından geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe Beko’ya transfer oldu.

2015 yılında Reggio Emilia ile İtalya Kupası sevinci yaşayan Polonara, 2018-19 sezonunda Dinamo Sassari ile FIBA Europe Cup şampiyonluğu yaşadı. Baskonia Vitoria Gasteiz’daki ilk sezonunda İspanya ACB Ligi şampiyonluğuna ulaşan başarılı oyuncu geçtiğimiz sezon da ING Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Polonara, ayrıca 2011 yılında İspanya’nın Bilbao şehrinde düzenlenen U20 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda İtalya Milli Takımı ile ikincilik kürsüsüne çıktı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon 20 maçta 25,52 dakika ortalama süre alan Achille Polonara, maç başına 9,95 sayı, 5,7 ribaunt ve 1,95 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Euroleague’de ise 33 maçta 22,07 dakika ortalama süre alan Polonara, maç başına 7,8 sayı, 4,7 ribaunt ve 1,1 asist ortalamaları yakaladı.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …