Güncel Haberler

RESMİ: Monaco, Blossomgame Hamlesini de Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekipleri arasında transferin tartışmasız en aktif takımı AS Monaco, kadrosunu EuroCup’da sezonun en iyi beşine seçilen bir forvetle güçlendirdi.

Fransa Betclic ELITE Pro A ekibinden yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz sezon Ratiopharm Ulm forması ile izlediğimiz Jaron Blossomgame ile 1+1 tıllık kontrat imzaladılar.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki NBA patentli forvet EuroCup sahnesindeki çaylak sezonunda 16.2 sayı, 7.6 ribaund, 1.3 asist, 19.8 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Blossomgame atletik özellikleri ön planda olan, geçiş oyunları ve tempo basketboluna yatkın bir forvet. Bununla beraber yarı sahada deliciliği yüksek olan, potaya agresif ataklar yapabilen bir kanat oyuncusu. Sadece toplu değilsiz topsuz katlarıyla da savunmaları zorlayan, uygun koridorları değerlendirerek pasları asistlere dönüştüren bir isim. Neredeyse sahanın her yerinden şut tehditi var, ceza atışlarında yüksek yüzdeler yakalıyor. Sadece dışarıdan değil, çember altında da etkili, sırtı dönük silahları var alçak postta. Diğer taraftan hücum ribaundlarında yüksek enerjisi ve agresifliği ile pozisyonları canlı tutan, takımına ikinci şans sayıları getirebilen bir forvet. Savunma tarafında ise aranan bir isim. Her türlü ekipmana sahip diyebiliriz, atletizmi, uzun kolları ve çabuk ayakları ile savunma becerileri üst seviyede. Özelliikle toplu adam savunması ve baskı konusunda çok başarılı ki çaldığı toplarla takımına kolay sayılar kazandıran bir isim. Diğer taraftan Ulm forması altında bir kez daha savunma ribaundları konusunda uzunların en büyük yardımcısı olduğunu gösterdi.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle hücumda dribbling üstü çeşitliliği sınırlı, evet potaya gidebiliyor ama yön değiştirmeler, adam eksiltmeler gibi konularda başarılı olmadığı gibi dribbling üstü şut tehditi de zayıf. Bununla beraber pas becerleri de vasat seviyede, yani tamamen bir bitirici gibi görmek lazım hücumda, yaratıcı değil kesinlikle. Evet şut tehditi iyi seviyede ama istikrarlı değil, özellikle belirttiğim gibi dribbling üstü şutlarda başarılı değil. Genel anlamda karar verme mekanizmasıını geliştirmesi, zamanlamasını doğrulaması gerekiyor. Savunma tarafında ise özellikle topsuz pozisyonlarda daha iyi reaksiyon göstermesi gerekiyor, zaman zaman konsantrasyon problemleri yaşayabiliyor. Diğer taraftan her ne kadar savunmada önemli ekipmanları olsa da top tekniği yüksek kanat oyuncuları onu birebirde zorlayabiliyor. Genel anlamda sezgileri ile oynayan bir isim, takımın taktik anlayışına daha fazla uyum sağlayıp adapte olması gerekiyor.

Blossomgame için 3.5 numara diyebiliriz. Ama bu sezon onu daha çok 3 numarada gördük. Monaco’da da durumun farklı olmayacağını, kısa beşlerde ise koç Obradovic’in onu 4 numarada kullanabileceğini söyeyebiliriz. Bacon, Thomas, Motum gibi forvetlerin kontratlarının sona erdiğini düşündüğümüzde Blossomgame’in yenilenecek forvet rotasyonunda önemli bir yeri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Her ne kadar Avrupa’da tecrübesiz bir oyuncu olsa da NBA patentli bir isim olduğunu unutmayalım. Zaten Ulm forması ile çaylak sezonunda da hiç zorluk çekmemiş, hızlıca adapte olmuştu. Euroleague sahnesinde de adaptasyon sorunu çekeceğini düşünmüyorum. Koç Obradovic’in ondan Bacon ve Thomas birleşimi bir katkı alabileceğini düşünüyorum. Bacon kadar iyi bir şutör değil elbette ama ribaundlar ve enerji konusunda ondan iyi, ayrıca Thomas’dan da hücumda daha verimli bir isim.

Açıkçası forvet rotasyonuna takviye yapmak isteyen iki Euroelague temsilcimiz için de net olarak kaçan BÜYÜK BALIK diyebiliriz…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …