Güncel Haberler

İDDİA: Valencia, Antetokounmpo ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Valencia, uzun rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

DAZN’da yer alan habere göre İspanya Liga Endesa ekibi, LDLC Asvel Villeurbanne ile kontratı devam etse de yolları ayrılması gündemde olan Kostas Antetokounmpo ile ilgileniyor. Yunan uzun için Olympiakos ve Kızıl Yıldız da devredeler.

2.08 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç uzun, geçtiğimiz sezon Pro A’da 26 maçta ortalama 10.7 dakika süre alırken 3.9 sayı, 2.1 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 26 maçta ortalama 13.7 dakika sahada kalırken 5.8 sayı, 2.7 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Yunan uzun hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Yarasalar, Tobey ve Labeyrie gibi 2 önemli uzununu kaybetti. Buna karşın 4 numaraya Webb’i kattılar ama onun da aslında 3.5 numara olduğunu belirtmek gerekli. Dolayısıyla pota altına halen bir takviyeye ihtiyaçları olduğunu söylemek yanlış olmaz. Antetokounmpo da atletizmi, mobilitesi ve savaşçı kimliği ile onlara değer katabilecek alternatif bir uzun olacaktır. Halen ham bir uzun olsa da Asvel’de ivmelendirdiği gelişimini sürdürebilmek adına burada Dubljevic ve Rivero gibi uzunlarla beraber çalışmak, onlarla dakikaları paylaşmak faydalı olacaktır. Bu transfer gerçekleşirse genelde kenardan geleceğini, enerjisi ve mobiltesi ile oyunun iki alanında da takıma fayda sağlayabileceğini tahmin ediyorum. Tabi şunu da belirtmek lazım Valencia hem Labeyrie hem de Tobey’i kaybettiği için uzunlardan gelen dış şut tehditini de yitirmiş oldu ki Kostas da bu açığı kapatabilecek bir uzun değil kesinlikle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …