Güncel Haberler

RESMİ: Valencia, Radebaugh ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Valencia, guard rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

İspanya Liga Endesa ekibi, geçtiğimiz haftalarda Tenerife ile kontrat imzalayan Jonah Radebaugh için gayri resmi haberlere göre 75 bin euroluk çıkış tutarını ödedi ve resmen 2 yıllık sözleşme imzaladı.

1.90 metre boyunda olan 25 yaşındaki combo guard, geçtiğimiz sezon Ludwigsburg ile BBL’de 40 maçta ortalama 32.2 dakika süre alırken 14.8 sayı, %38.8 3sayı, 5.3 ribaund, 3.7 asist, 1.7 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 17 maçta ortalama 33.8 dakika süre alırken 13.7 sayı, %42.5 3sayı, 5.7 ribaund, 2.8 asist, 1.4 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

2021-22 sezonunda ilk kez boy gösterdiği Şampiyonlar Ligi’nde Ludwigsburg formasıyla en iyi beşe seçilen, geçtiğimiz haftalarda ise devşirme olarak ilk kez Karadağ milli takımının formasını giyen İsveç asıllı bu yetenekli guardı gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Radebaugh, fundementalı elit seviyede olan, organizasyon becerisi de kuvvetli olan bir guard. Topun değerini çok iyi bildiğini ve karar mekanizmasının gelişmiş olduğunu belirtelim. Ayrıca pas&şut verimliliği de çok iyi bir noktada, bu da hücumdaki verimliliğini yukarı çekiyor. Ayrıca bu özellikleriyle önemli bir delici olduğunu, potaya atak etmeyi çok sevdiğini de belirtelim. Sürat ve çeviklik önemli özellikleri arasında yer alıyor. Bu nedenle de teması çok alıyor ve çizgiye gittiği anlarda da rakipleri yüksek yüzdeki serbest atışlarla cezalandırıyor. Hücumdaki silahları elbette bu kadar değil, önemli bir 3 sayı tehditine sahip olduğunu, doğru şut seçimleri ile yüksek yüzdelere sahip olduğunu da belirtelim. Savunma tarafında ise çabuk elleri ile topa iyi baskı yapan ve pas aralarını kovalayan bir isim, top çalma departmanında öne çıkıyor. Perimetre savunmasında da önemli bir isim, ayak hareketliliği iyi seviyede ve aktif, agresif bir savunmacı. Ayrıca topsuz pozisyonlarda da reaksiyon ve konsantrasyon seviyesi iyi seviyede. Bunların yanında pozisyonuna göre efektif bir ribaundçu, özellikle kendi pota altında takımına bu alanda çok iyi katkı veren bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Evet potaya atak etmeyi seviyor ve iyi bir delici ancak patlayıcı bir ilk adımı yok bu nedenle de trafik içine girdiğinde zorlandığı anlar olabiliyor. Temas aldığında üretim potansiyeli azalıyor. Genel anlamda hücumda her işi yapabilen ama hiç birini elit seviyede yapamayan bir isim. Euroleague seviyesinde adam değişme savunmasında kendisini kanıtlaması gerekiyor. Fiziksel anlamda sorun yaşayabilir alçak postta. Diğer taraftan perimetre savunması iyi durumda olsa da birebirde patlayıcı guardlara karşı zorlanabildiğini gördük.

Valencia’nın guard rotasyonunda Jones, Dimitrijetic, Van Rossom gibi isimler var 1 numrada, Hermansson’un sakatlığı sezonun ilk bölümünde onu formasından uzak tutacak. 2 numarada ise Prepelic ve genç Puerto var. Dolayısıyla Radebaugh’un özellikle 2 numarada takıma destek olması gerekecek. Sezon uzun ve hem Euroleague hem de Endesa’da mücadele edecek olmalarıyla beraber Radebaugh gibi yetenekli ve çok yönlü bir guardın bu rotasyonda kendisine ortalamada 15-20 dakikayı rahatlıkla bulacağını, Ludwigsburg’daki verimli oyununu Euroleague sahnesinde de fazla zorlanmadan sürdürebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …