Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş’ın Potansiyel Rakiplerinden Murcia, Pustovyi’yi Transfer Etti

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde elemelerde mücadele edecek temsilcimiz eğer normal sezon gruplarına kalmayı başarabilirse rakiplerinden biri de UCAM Murcia olacak.

İspanya Liga Endesa ekibi, yaptığı duyuruyla geçen sezon Gran Canaria forması ile izlediğimiz Artem Pustovyi ile gelecek sezon için anlaştığını açıkladı.

2.19 metre boyunda olan 30 yaşındaki Ukraynalı uzun, geçen sezon Granca forması ile Endesa’da 33 maçta ortalama 18.8 dakika süre alırken 9.1 sayı, 3.8 ribaund ve EuroCup’da ise 16 maçta ortalama 19.4 dakika süre alırken 9.6 sayı, 4.3 ribaund ile katkı vermişti.

Kariyerine ülkesinde Khimik altyapısında başlayan Pustovyi sonrasında burada A takım formasını da giydi. Ardından İspanya macerası başladı ve 3.5 sezon Obradoiro, 2.5 sezon Barça ve geçen sezon da Granca formalarını terletmişt.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …