Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia’nın Yeni Guardı Howard Oldu (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Cazoo Baskonia, yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre son olarak Denver Nuggets forması ile izlediğimiz Markus Howard ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.79 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç oyun kurucu, geçtiğimiz sezon 29 maçta ortalama 6.1 dakika süre alırken 4.3 sayı ile katkı vermişti. Marquette çıkışlı olan Howard, NCAA’deki son sezonunda ise 27.8 sayı, %41.2 3sayı, 3.5 ribaund, 3.3 asist ile etkili bir performans sergilemişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Howard, skorer özellikleri ile ön plana çıkan, NCAA’de adından sıkça söz ettiren yüksek skorlara rahatça ulaşabilen bir guard. Gelin bu heyecan verici oyuncuyu biraz daha yakından tanıyalım.

Önce her zamanki gibi artılarına bir göz atalım… Sahanın neredeyse her yerinden şut tehditi olan, özel bir şutör. Zıplayarak topu en yüksekte çabuk bir şekilde bıraktığı dengeli ve yumuşak bir stili var. Dribbling üstü kendi şutunu hem orta mesafe hem de yay gerisinden bulabildiği gibi atletik özellikleri ve dengesini koruması sayesinde potaya direkt olarak atak edip skor üretebiliyor aynı zamanda. Teması alıp çizgiye gittiği anlarda da yüksek yüzdeyle savunmaları cezalandırıyor. Kısa sürelerde skor patlamaları yapabilen, çabuk ve doğru kararlar vererek birebirlerde çok etkili olabilen bir skorer. Bunların yanında iyi bir oyun kurucunun sahip olması gereken, saha görüşü, pas yeteneği ve çabuk&doğru karar verme mekanizması gibi tüm özelliklere sahip. Gerek ikili oyunlarda gerekse penetre durumlarında bencil değil, doğru ve boş arkadaşını bulabiliyor, ekstra pası her zaman düşünüyor. Savunma tarafında da yüreği ile oynayan, yüksek enerjili ve agresif bir guard. Gerek topa baskı gerekse topsuz adam takibi konusunda konsantrasyonu yüksek bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Topla oynamayı çok seven bir guard, bu da zaman zaman yarı sahada takımın ritmini ve verimliliğini düşürebiliyor. Bunun yanında şutuna çok güvendiği için buradaki seçimleri hata yapmasına neden olabiliyor. Bu nedenle de maç içerisinde yüzdeleri düşebiliyor. Bir diğer eksisi de tahmin edeceğiniz gibi boyunun kısa olması ve fiziksel dezavantajları. Güçlü ve fizikli guardlar için bir alçak post hedefi konumunda. Ayrıca hücumda da trafiğin içine girdiğinde ve teması aldığında işini epey zorlaştırıyor bu durum.

Belki biraz abarttığımı düşünebilirsiniz ama Baskonia 2016 yazında bir oyuncu getirmişti NBA’den. O da 23 yaşındaydı, o da yaklaşık 1.80 boyundaydı. O isim sonrasında Euroleague’i domine etti, 2 kere şampiyonluk yaşadı, 2021-22 sezonunda da En İyi Beşe seçilmişti… İşte özellikle skor potansiyeli ve oyun tarzı ile bana o ismi hatırlatıyor Howard. Biraz abarttığımı düşünebilirsiniz ama kim bilir 😉

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …