Güncel Haberler

RESMİ: Telekom, Fransız Forvet Bouteille ile Anlaştı (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, kadrosunu Fransız bir forvet ile güçlendirdi.

Ankara ekibi yaptığı açıklamayla sezonu Unicaja Malaga‘da tamamlayan Axel Bouteille ile yeni sezon için anlaştığını duyurdu.

2.01 metre boyunda olan 27 yaşındaki Fransız forvet, geçtiğimiz sezon Endesa’da 31 maçta ortalama 22.8 dakika süre alırken 10.0 sayı, %41.1 3sayı, 2.5 ribaund, 1.2 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 12 maçta ortalama 23.8 dakika süre alırken 11.3 sayı, %33.8 3sayı, 2.8 ribaund, 1.6 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Bouteille şutör özellikleri ile öne çıkan bir kanat oyuncusu. Sahanın her yerinden hem dribbling üstü hem de ceza atışlarında yüksek yüzdeyle oynayabilen bir isim. Dribbling üstü atışlarda gerçekten çok başarılı. 2.01 metre boyunda olması ve çabuk bir şut mekaniğine sahip olması rakiplerin onun şutunu bozmalarına engel oluyor ki zaten el üstü şutlarda da oldukça başarılı. Ayrıca sadece şutlarda değil potaya penetre ettiği pozisyonlarda fiziksel avantajını kullanarak dengede kalıp, temas aldığı atışları da skora çevirebiliyor. Temas demişken, faul çizgisinde de yüksek yüzdeye sahip bir isim. Topsuz katlarla savunmada boşlukları görüp, bu şekilde de takımına skor katkısı sağlıyor. Yüksek motorlu, açık alanda koşmayı seven, iyi bir bitirici. Savunmada da çalışkan ve enerjisi yüksek bir oyuncu. Sahanın her iki alanında da zekası ile pozisyonları ve rakibi iyi okuyup buna göre hamlelerini yapıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle çabuk ve patlayıcı bir ilk adımı yok, bu da rakiplerini penetre esnasında ekarte etmesini zorlaştırıyor, sürekli temas almak zorunda kalıyor. Bu da onun trafik içerisinde skor bulmasını paralel şekilde zorlaştırıyor. Ayrıca top tekniği de pozisyonuna göre ortalama seviyede, bu da topu yere vurduğu anlarda verimini düşürebiliyor. Ortalama bir atlet ve fiziksel olarak da güçlü bir oyuncu değil, bu nedenle pozisyonuna göre vasat bir ribaundçu. İşin savunma tarafında ise çabuk ve patlayıcı rakiplere karşı problem yaşıyor genelde. Ayrıca top çalma ve blok departmanlarına fazla katkı yapabilen bir isim değil.

EuroCup seviyesinde her takıma lazım nitelikte bir şutör. Eğer savunmadaki zaaflarını biraz daha törpiler ve ribaundlara biraz daha agresif katkı verebilirse Avrupa’nın zirvesinde kendisine kalıcı bir yer bulabilir. Taylor ve Grant gibi iki delici guardla birlikte oynayacak olması ceza atışı şanslarını arttıracaktır. Saha yerleşimi adına onun gibi dış şut tehditi yüksek bir 3 numarayı kadroya katmaları doğru bir hamle oldu. Ancak Sestina’nın da 4 numarada atletizm ve savunma sertliği konusunda eksik bir isim olduğunu düşünürsek forvet rotasyonunda savunmada sorun yaşayabileceklerini düşünüyorum.

https://youtu.be/jzKIbQMwBA4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …