Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, G-League’den Brown’u Getiriyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup eleme turunda temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Beşiktaş Icrypex, G-League’den guard transferi yapıyor.

İtalya kaynaklı haberlere göre temsilcimiz geçen sezon G-League ekiplerinden Long Island Nets formasını terleten Bryce Brown ile prensipte anlaştı.

1.90 metre boyunda olan 26 yaşındaki Amerikalı guard, G-League’de 46 maçta görev alırken 13.7 sayı, %34.8 3sayı, 3.7 ribaund, 1.9 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Auburn çıkışlı olan ve G-League’de profesyonel kariyerine başlayan, 3 sezondur NBA kontratı kovalayan bu skorer guardı gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Brown’un en önemli silahı kuşkusuz yüksek yüzdeli üçlükleri. Özellikle ceza atışları konusunda mesafe tanımayan efektif bir şutör. Pek tabi sadece ceza şutlarında değil, dribbling üstü orta mesafe şutlarda da takımına skor katkısı getirebiliyor. Topsuz katlar, şut fakeleri sonrası koridor yaratıp potaya gitmek gibi farklı silahları da mevcut portföyünde. Diğer taraftan savunmada da çalışkan, agresif ve faydalı bir isim. Atletik özellikleri sayesinde iyi bir perimetre savunmacısı. Pozisyonuna göre ribaundlarda faydalı, özellikle savunmada havuza düşen toplara reaksiyon gösteriyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Öncelikle şutları henüz üst seviyeler için istikrarlı değil, şutuna fazla güvendiği için maç içerisinde ritm bulamadığı anlarda zorlamaya devam edip verimliliğini düşürebiliyor. Genelde pozisyonları şutlar bitirmeyi sevdiği için kontak alamıyor ve bu da serbest atış çizgisine az uğramasına neden oluyor. Hücumda tek yönlü bir isim, neredeyse tamamen skor odaklı, pas özellikleri var olmasına rağmen kullanmıyor. Zaten NBA sahnesine adım atamamasının en büyük nedeni de 1 numara için oyun kurucu özelliklerinin yetersiz, 2 numara için de fiziğinin yetersiz olmasıydı.

Avrupa’da 2 numara için fiziksel anlamda sorun çekmeyecektir. Koç Kandemir gibi bu tarz skor potansiyeli yüksek çaylak guardları nasıl verimli kullanacağını bilen bir koçla o da adaptasyon anlamında sorun yaşamayacaktır. Alacağı özgürlük sayesinde özellikle dış şutlar konusunda takıma önemli bir skor katkısı sağlayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …