Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep’in Yeni Oyun Kurucusu Frankamp Oldu (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Gaziantep‘in yeni oyun kurucusu Euroleague patentli bir isim oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre sezona Euroleague ekiplerinden Zenit’de başlayan ve sonrasında Promitheas’da devam eden son olarak Limoges‘da tamamlayan Conner Frankamp ile gelecek sezon için anlaşma sağlandı.

1.85 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı guard, Pro A’da sadece 2 maça çıkarken ortalama 13.5 dakika süre almış ve 4.5 sayı, 1.5 asist ile katkı verebilmişti. Bir öncesinde Promitheas ile Yunanistan Ligi’nde ise 8 maçta ortalama 27.8 dakika sahada kalırken 13.4 sayı, %25.5 3sayı, 1.8 ribaund, 1.8 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Frankamp skorer özellikleri ile ön plana çıkan bir guard, hatta onun için tam anlamıyla saf bir skorer. Öncelikle toplu da topsuz da nefis bir bitirici. Üst düzey bir atlet değil ancak hızlı ilk adımı ile potaya dengeli gidip teması alsa da bitirebiliyor, fiziğine nazaran güçlü bir guard. Bununla beraber söylemeye gerek yok belki ama olağan dışı bir şutör. Yay gerisinden tam anlamıyla makine gibi şut atıyor. Özellikle perdeler sonrası uzunların elinden alarak ivmelendiği pozisyonlarda etkili. Dribbling ile potaya yöneldiği pozisyonlarda orta mesafe tehditi de var tabiki. Kendi şutunu yaratabilen, her pozisyonda skoru koklayan bir isim. Sürekli skorer özelliğinden bahsettik ama aynı zamanda saha görüşü iyi olan ve özellikle ikili oyunlarda yaptığı servislerle de savunmayı zorlayan bir guard. Bu sezon Avrupa’nın en iyi yerel ligi olan Endesa sahnesinde de özellikle skorer özellikleri ile sakatlık problemleri yaşayana kadar adından sıkça söz ettirmişti zaten.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Şutlarına çok güvenen bir isim ama istikrar ve devamlılık konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Ayrıca fiziksel olarak zayıf kalıyor ve bu da potaya gidişlerde zorlanmasına neden oluyor, temastan kaçmak için de genelde dış şutları zorluyor zaten. Potaya az gitmesine paralel olarak çizgiye de sınırlı sayıda gidiyor, halbuki çizgide yüksek yüzdeli bir isim ama artısını fazla kullanamıyor. Savunma tarafında da fiziksel dezavantajları canını sıkabiliyor ki atletik özellikleri de ortalama seviyede ve çabuk guardların karşısında durmakta zorlanabiliyor.

Evet hücumda özel yetenekleri olan, önemli bir skorer Frankamp. Ancak ana silahının şutlar olması ve potaya gitme konusnuda sorunlar yaşaması Euroleague sahnesindeki sert savunmalar karşısında onu zorlamıştı. Euroleague sahnesine erken çıkmanın bedelini ödemşiti ki sonrasında Promitheas’da biraz toparlanmış olsa da Limoges’da da iki maçta beklentileri karşılayamadı. Özetle inişli çıkışlı ve beklentilerin altında kaldığı bir sezon geçirdi. Ancak bu özellikle hücumdaki potansiyelini ve kaliteli kumaşını değiştirmez elbette. Koç Açık’ın guardlara özgürlük veren sisteminde hücuma enerji ve çeşitlilik katacağını, organizasyon becerilerini daha fazla öne çıkaracağını ve her maç çift haneli skor katkısı verebileceğini düşünüyorum. Tabi savunmadaki zaaflarını kapatmak için başta Dotson olmak üzere takım arkadaşlarının ekstra çalışması gerektiğini de belirtelim.

https://youtu.be/sYXMSAhtsuQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …