Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Ponitka ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden İspanya Liga Endesa temsilcisi Cazoo Baskonia, kanat rotasonunu güçlendirmek istiyor.

BasketInside’da yer alan habere göre Zenit ile yollarını ayıran Mateusz Ponitka gündemlerindeki isim. Polonyalı yıldız ile Monaco ve Bayern de ilgileniyorlar.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Polonyalı kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon Euroleague’de 20 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 4.7 sayı, 5.2 ribaund, 2.7 asist ve VTB’de ise 12 maçta ortalama 22.0 dakika süre alırken 5.3 sayı, 3.4 ribaund, 4.5 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Ponitka hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin bir de bu transfere Baskonia açısından bir göz atalım… İspanyol ekibi Marinkovic ile yolları ayırmak istiyor ve Giedraitis ile Fontecchio dışında 2-3 numarada görev alabilecek başka bir güvenilecek isim yok ellerinde . Dolayısıyla Ponitka gibi çok yönlü bir isme fazlasıyla ihtiyaçları var. Polonyalı yıldız koç Penarroya’nın pasa trafiğine ve yüksek tempoya dayalı sisteminde takıma hücumda organizasyonda yardımcı olabilecek, pasör özellikleri kuvvetli bir kanat oyuncusu. Giedraitis, Fontecchio ve Homm esgibi şutörler varken Ponitka’nın dış şutlardaki zaafları da fazla ön planda olmayacaktır. Aksine bu isimlerin daha fazla pozisyon bulmalarına, ceza atışlarında daha net pozisyonlar bulmalarını sağlayacak bir transfer olacağını söyleyebiliriz.

Koç Penarroya’nın pas trafiğine ve düzene dayalı sisteminde Ponitka fazla sorun yaşamadan uyum sağlayacaktır. Zenit’de olduğu gibi burada da oyun kuruculara organizasyonda yardım edeceği gibi ribaundlara sağlayacağı katkıyla da çok yönlü bir performans sergileyeceğini tahmin ediyorum.

https://youtu.be/s7r2yrocRKA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …