Güncel Haberler

FIBA Europe Cup’da Yer Alacak Gaziantep ve Beşiktaş’ın Rakipleri Belli Oldu

FIBA Europe Cup‘ın 2022-23 sezonunda yer alacak kulüpler açıklanmıştı. Türkiye’den Gaziantep Basketbol, turnuvaya doğrudan katılma hakkı kazanırken, Beşiktaş Icrypex ise ön eleme aşamasından başlayacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi eleme turlarına katılacak kulüplerden 19’u Basketbol Şampiyonlar Ligi normal sezonuna kalamamaları durumunda FIBA Europe Cup’a katılmayı tercih ettiğini belirtti. Bu kulüplerin en fazla 18’i sonunda FIBA Europe Cup’a katılabilecek ve doğrudan normal sezondan başlayacak.

Bu nedenle FIBA Avrupa, normal sezonda kalan yerleri dolduracak ve 2022-23 sezonunda mücadele edecek kulüpleri belirlemek için 27-30 Eylül tarihleri arasında dört eleme turnuvası düzenleyecek. Dört eleme turnuvasına katılacak olan 22 kulüp, önceki üç sezondaki FIBA Europe Cup sonuçlarına göre kura çekimi için altı torbaya bölünecek.

Turnuvalara doğrudan yarı final aşamasında katılacak 10 seri başı kulüp olacak ve bunlar birinci torbada dört takım, ikinci torbada dört takım ve üçüncü torbada iki takım olacak şekilde yerleştirilecek.

A ve B turnuvalarında, tüm çeyrek finaller tamamlanana kadar üçüncü torbadaki takımlar altıncı torbadaki takımlarla ve dördüncü torbadaki takımlar beşinci torbadaki takımlarla eşleşecektir. C ve D turnuvalarında, üçüncü torbadaki iki seri başı takım doğrudan yarı finallere yerleşecek.

Bugün Almanya’nın Münih kentinde yapılan kura çekiminin ardından gruplar ve Beşiktaş‘ın ön elemedeki rakibi belli oldu.

B Grubu:
  • Bakken Bears veya BCL Ön Elemelerindeki Rakibi
  • RIL/ARI/WOL/KAT/HAI
  • Gaziantep Basketbol
  • Swans Gmunden veya BCL Ön Elemelerindeki Rakibi
E Grubu:
  • Unicaja Malaga veya BCL Ön Elemelerindeki Rakibi
  • LEI/SLU/JAM/BES/CHO
  • CSM CSU Oradea
  • Kangoereoes Basket Mechelen
H Grubu:
  • TOFAŞ veya BCL Ön Elemelerindeki Rakibi
  • NOR/BUD
  • HAKRO Merlins Cralisheim
  • CSO Voluntari veya BCL Ön Elemelerindeki Rakibi

Temsilcimiz Beşiktaş ise FIBA Europe Cup ön eleme yarı final eşleşmesinde 28 Eylül’de Fransız ekibi Cholet Basket ile karşılaşacak.

Siyah-Beyazlılar finale kalması halinde Czarni Slupsk – Jamtland Basket / ZZ Leiden eşleşmelerinin galibiyle 30 Eylül’de karşılaşacak. Temsilcimiz elemeleri geçmesi halinde E Grubu’nda mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Beşiktaş, Denizli Deplasmanında Yettiği Kadar Oynadı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Beşiktaş Emlakjet, konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi …